Täyteläinen tummapaahto - löydä oma suosikkisi!

Tummapaahto kasvattaa suosiotaan suomalaisten kahvinjuojien keskuudessa. Vaikka suomalaiset ovat perinteisesti vaaleapaahtoisten kahvien suurkuluttajia, yhä useamman valinta on tummapaahto. Pauligin valikoimasta löytyy tummapaahtoisia kahveja moneen makuun!

Mitä kahvin paahtoaste tarkoittaa?

Ennen kuin kahvipapua voi käyttää kahvijuoman valmistukseen, se paahdetaan kemiallisesti. Paahtaminen on yksi tärkeimmistä askeleista kohti maukasta kahvia, sillä itsessään raakakahvissa ei ole varsinaisesti kahvin makua. Paahdon myötä muodostuvat kahvin hapokkuus, maku, jälkimaku ja runko. Mitä pidempään kahvia paahdetaan, sen tummapaahtoisempaa siitä tulee.

Vaaleapaahtoiset kahvit ovat makuprofiililtaan yleisesti hapokkaampia ja vivahteikkaampia, kun taas tummapaahtoiset aromaattisemman ja täyteläisemmän makuisia.

Paulig luokittelee kahvit asteikolla 1-5, jonka vaalein paahtoaste on 1 ja 5 vastaavasti tummin.

Mikä on minulle sopivin tummapaahto?

Muualla maailmalla vaaleapaahtoiset "nordic roast" kahvit ovat trendikkäitä kahvitietäjien joukossa, kun taas Suomessa aromaattiset ja täyteläiset tummapaahdot kasvattavat suosiotaan.

Tutustu alla tummapaahtoisiin kahveihimme ja löydä oma suosikkisi!

Tummapaahto kahvit pauligin valikoimassa

 

Café Singapore

Paulig Café Singapore on tumma, tasapainoinen suodatinkahvi tummasuklaisilla vivahteilla. Se on saanut inspiraationsa Singaporen vehreästä suurkaupungista, jonka kopitiam-kahviloissa paikalliset kokoontuvat nauttimaan hyvästä kahvista. Pehmeää paahteisuutta ja tummasävyisiä kaakaon vivahteita tarjoava Rainforest Allience -sertifioitu kahvisekoitus on valmistettu Latinalaisen Amerikan parhaista arabica-pavuista ja viimeistelty ripauksella robustaa.

Café Parisien

Paulig Café Parisien on erittäin tumma, ryhdikäs suodatinkahvi suklaisilla vivahteilla. Café Parisien on saanut inspiraationsa pariisilaisesta kahvikulttuurista ja ranskalaiseen tapaan on paahdettu erittäin tummaksi. Jos intohimosi on Café au lait, tämä paahto on sinulle! Kahvisekoituksessa on UTZ-sertifioituja kahvipapuja Etelä- ja Keski-Amerikan lisäksi Afrikasta ja Intiasta. Afrikkalaiset kahvipavut tuovat Paulig Cafe Parisien kahviin marjaisuutta, ja pieni siivu intialaista robustaa tasapainottaa kahvin makua.

 • Paahtoaste 5
 • Valikoimimme tummapaahtoisin kahvi
 • Maultaan todella paahteinen
 • Erinomainen kahvi etenkin Café au Lait -kahvin ystäville
 • Leivontaan ja ruoanlaittoon todella hyvä kahvi vahvan maun vuoksi
 • Tutustu lisää Café Parisien -kahviin

Presidentti Black Label

Presidentti Black Label on kesyttämätön, tumma 100 % arabica-kahvi, jonka pitkään viipyvässä maussa korostuvat satokauden parhaimmat pavut Itä-Afrikasta. Voimakasluonteiset Kenian pavut ja erittäin tumma paahto viimeistelevät tämän luonteikkaan kahvielämyksen.

Juhla Mokka Tosi Tumma

Juhla Mokka Tosi Tumma on syvän paahteinen 100 % arabica-kahvisekoitus paahtoasteella 4. Kahvilla on voimakastahtoinen luonne ja maku ja se sopii erityisen hyvin maidon kanssa nautittavaksi. ​

Café Barcelona 

Café Barcelona on katalonialaiseen tapaan tummaksi paahdettu kahvi, joka on saanut inspiraationsa Barcelonan eläväisestä tunnelmasta. Jos kahvi, kuten elämä, on mielestäsi tarkoitettu nautittavaksi hyvien ystävien kanssa, tämä makua ja iloa hersyvä tumma kahvisekoitus sopii juuri sinulle.

 • Paahtoaste 4
 • Maultaan täyteläisen paahteinen ja pähkinäsuklainen
 • Kahvissa intialaista robusta-kahvia, joka antaa kahvin maulle jykevyyttä
 • Makupariksi sopivat pähkinäiset ja täyteläiset leivonnaiset/kakut
 • Tästä kahvista valmistuu täydellinen café con leche iltapäivän kahvihetkeen
 • Tutustu lisää Café Barcelona -kahviin

Mundo Reilusti Tumma

Mundo Reilusti Tumma on täyteläisen vivahteikas, lempeästi tummaksi paahdettu kahvisekoitus luonnonmukaisesti viljellyistä arabica-kahvipavuista. Väli-Amerikan vuorilla hitaasti kypsyneet pavut tuovat makuun aavistuksen mehevän kypsää hedelmää.

Testaa täyteläiset tummapaahdot ja löydä oma suosikkisi!

 

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Iinaroosa Kanth on Pauligin 20. kahvilähettiläs

Kirjoittaja: Inkku

Hyvän kahvin lähettiläs

Hyvä kahvin lähettiläänä tunnen kahvit ja kahvitrendit. Tervetuloa tutustumaan kahvin maailmaan!

Back to top