Haluatko tarjoilla kahvipöydässä kahvia kupissa sekä kakussa? Kokeile ihanan mausteista omena-kahvikakkua, jossa on käytetty raaka-aineena tummapaahtoista Café Parisien -kahvia! Kakun kaveriksi voit valmistaa myös ihanan kahvisiirapin sekä luumu cremen. Reseptin on suunnitellut Teemu Laurell ja ohjeet resepteihin löytyvät tästä blogista.
Mausteinen omena-kahvikakku
- 125 g voita (huoneenlämpöisenä)
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 2 dl sokeria
- 5 kananmunaa
- 250 g turkkilaista jogurttia
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 tl jauhettua kanelia
- 3 omenaa kuorittuna ja pilkottuna
- 0,5 dl vahvaa kahvia (suositus Paulig Café Parisien)
Vatkaa sokeri ja voi kuohkeaksi vaahdoksi, lisää joukkoon yksitellen kanamunat samalla hiljalleen sekoittaen. Lisää joukkoon jogurtti ja sekoita. Yhdistä erillisessä kulhossa kanelijauhe, leivinjauhe sekä jauhot ja sekoita huolella. Lisää jauhot massan joukkoon sekoittaen, jotta syntyy tasainen massa. Lisää lopuksi kuutioidut omenat ja kahvi. Sekoita. Laita taikina voideltuun ja sokeroituun kakkuvuokaan ja paista 160 asteessa noin 45 minuuttia kunnes kakku on kypsää. Irrota kakku varovasti vuoasta ja anna jäähtyä.
Paahdetut saksanpähkinät
- 125 g saksanpähkinöitä
Paahda saksanpähkinät 160 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia.
Kahvisiirappi
- 1 dl vettä
- 150 g sokeria
- 75 g hunajaa
- 1 dl vahvaa kahvia (suositus Paulig Café Parisien)
Yhdistä aineet kattilassa ja keitä kunnes seosta on puolet jäljellä. Sekoita paahdetut saksanpähkinät kahvisiirapin kanssa ja kaada ne kakun pinnalle koristeeksi.
Luumu Creme
- 3 dl ranskankermaa
- 1 dl pilkottuja ja kuivattuja luumuja
- 1 dl vettä
- 1 tl vaniliini sokeria
- 0.5 dl tomusokeria
Laita pilkotut luumut veden kanssa kattilaan ja keitä kunnes luumut hieman pehmentyvät. Anna luumujen jäähtyä hetki. Vatkaa kulhossa sekaisin vaniliinisokeri, tomusokeri sekä ranskankerma. Sekoita joukkoon jäähtyneet luumut ja tarkista maku. Tarjoile kakun kanssa. Keitä kylkeen kuppi ja kahvia ja nauti!
Tutustu lisää Paulig Café Parisien -kahviin.