Mausteinen omena-kahvikakku

Haluatko tarjoilla kahvipöydässä kahvia kupissa sekä kakussa? Kokeile ihanan mausteista omena-kahvikakkua, jossa on käytetty raaka-aineena tummapaahtoista Café Parisien -kahvia! Kakun kaveriksi voit valmistaa myös ihanan kahvisiirapin sekä luumu cremen. Reseptin on suunnitellut Teemu Laurell ja ohjeet resepteihin löytyvät tästä blogista.       

Mausteisen omena-kahvikakun makupariksi sopii Café Parisien, jota käytetään myös raaka-aineena kakun reseptissä

 

Mausteinen omena-kahvikakku 

  • 125 g voita (huoneenlämpöisenä)
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 5 kananmunaa
  • 250 g turkkilaista jogurttia
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl jauhettua kanelia
  • 3 omenaa kuorittuna ja pilkottuna
  • 0,5 dl vahvaa kahvia (suositus Paulig Café Parisien)

Vatkaa sokeri ja voi kuohkeaksi vaahdoksi, lisää joukkoon yksitellen kanamunat samalla hiljalleen sekoittaen. Lisää joukkoon jogurtti ja sekoita. Yhdistä erillisessä kulhossa kanelijauhe, leivinjauhe sekä jauhot ja sekoita huolella. Lisää jauhot massan joukkoon sekoittaen, jotta syntyy tasainen massa. Lisää lopuksi kuutioidut omenat ja kahvi. Sekoita. Laita taikina voideltuun ja sokeroituun kakkuvuokaan ja paista 160 asteessa noin 45 minuuttia kunnes kakku on kypsää. Irrota kakku varovasti vuoasta ja anna jäähtyä.

 

Paahdetut saksanpähkinät

  • 125 g saksanpähkinöitä

Paahda saksanpähkinät 160 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia.

 

Kahvisiirappi

  • 1 dl vettä
  • 150 g sokeria
  • 75 g hunajaa
  • 1 dl vahvaa kahvia (suositus Paulig Café Parisien)

Yhdistä aineet kattilassa ja keitä kunnes seosta on puolet jäljellä. Sekoita paahdetut saksanpähkinät kahvisiirapin kanssa ja kaada ne kakun pinnalle koristeeksi.

 

Luumu Creme

  •  3 dl ranskankermaa
  • 1 dl pilkottuja ja kuivattuja luumuja
  • 1 dl vettä
  • 1 tl vaniliini sokeria
  • 0.5 dl tomusokeria

Laita pilkotut luumut veden kanssa kattilaan ja keitä kunnes luumut hieman pehmentyvät. Anna luumujen jäähtyä hetki. Vatkaa kulhossa sekaisin vaniliinisokeri, tomusokeri sekä ranskankerma. Sekoita joukkoon jäähtyneet luumut  ja tarkista maku. Tarjoile kakun kanssa. Keitä kylkeen kuppi ja kahvia ja nauti!

Tutustu lisää Paulig Café Parisien -kahviin.

 

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Iinaroosa Kanth on Pauligin 20. kahvilähettiläs

Kirjoittaja: Inkku

Hyvän kahvin lähettiläs

Hyvä kahvin lähettiläänä tunnen kahvit ja kahvitrendit. Tervetuloa tutustumaan kahvin maailmaan!

Back to top