Café Singapore &

Kookoksinen poke-kakku

Tummapaahtoinen Café Singapore kaipaa makuparikseen mehukasta ja maukasta leivonnaista. Kookoksinen poke-kakku kruunaa tummapaahtoisen kahvin makumaailman ihanasti. Poke-kakku viittaa kakkuun, johon on kirjaimellisesti tökitty reikiä! Reikiin imeytyvä kastike tekee kakusta upean mehevän.

Resepti:

Pohja:

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 60 ml kookosmaitoa
  • 120 ml piimää
  • 1 1/2 dl ranskankermaa
  • 1 tl vaniljatahnaa (tai vanljasokeria)
  • 1 muna
  • 50 g voita (sulatettuna)

Kastike:

  • 60 ml kookoskermaa (puoli tölkkiä)
  • 1 dl kondensoitua maitoa

Päälle:

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl tomusokeria
  • 1/2 dl kookoshiutaleita
  • 80 g suklaata rouhittuna
  1. Vuoraa 20x20-senttinen neliövuoka leivinpaperilla. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
  2. Yhdistä kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja leivinjauhe. Toisessa kulhossa yhdistä kookosmaito, piimä, ranskankerma, muna ja vaniljatahna. Sulata voi ja anna hieman jäähtyä, sekoita nesteen joukkoon.
  3. Yhdistä märät aineet kuiviin nopeasti sekoittaen.
  4. Kaada taikina vuokaan. Paista uunissa n. 25-30 minuuttia tai kunnes keskelle työnnettyyn puutikkuun ei tartu taikinaa.
  5. Sillä aikaa kun kakku on uunissa, yhdistä keskenään kondensoitu maito ja kookoskerma.
  6. Kakun ollessa vielä kuuma, töki siihen reikiä esimerkiksi pillillä. Kaada kastike tasaisesti kakun päälle ja anna kakun jäähtyä.
  7. Vatkaa kermavaahto tomusokerin kanssa kuohkeaksi. Levitä kermavaahto kakun päälle. Viimeistele kookoshiutaleilla ja suklaarouheella. Poista kakku varovaisesti vuoasta ja leikkaa paloiksi. Säilytä kylmässä.

Resepti on julkaistu alunperin Lunni leipoo -blogissa.

Back to top