7 kultaista sääntöä kahvinkeittoon

Kahvinkeittotapoja on varmasti yhtä monta kuin on erilaisia kahvinjuojia. On kuitenkin muutamia niksejä, joita jokainen meistä voi hyödyntää kahvinvalmistus rutiineissaan. Näillä vinkeillä keität takuuvarmasti maistuvaa kahvia. 

  1. Puhtaat laitteet. Likaisilla laitteilla ei saa hyvää kahvia edes hyvin keittämällä. Pese kahvinkeitin säännöllisesti esimerkiksi ruokasoodasta ja vedestä tehdyllä liuoksella ja poista kalkki keittimestä pari kertaa vuodessa kalkinpoistoaineella.
  2. Säilytys. Kun kahvipakkaus avataan, alkaa ilma, valo ja lämpö vaikuttamaan sen tuoreuteen. Säilytä kahvi omassa pussissaan, ilmatiiviissä kahvirasiassa valolta suojattuna. Parhaiten avattu kahvipakkaus säilyy jääkaapissa, mutta silloin pitää huolehtia siitä, että pakkaus on todella hyvin suljettu ja kahvirasiassa on ilmatiivis kansi.
  3. Annostelu. Valitse kahvilaitteelle sopiva annostelu ja jauhatusaste. Jos käytät suodatinkeitintä ja valmiiksi jauhettua kahvia huolehdi, että mittaat kahvia oikein. 1 kahvimitallinen kahvia (noin 7g) 1,25 dl vettä kohden.
  4. Tasainen valmistus. Tasoita kahvi suppilossa ennen kuin laitat keittimen päälle. Tasoituksen voi tehdä kevyesti suppiloa ravistamalla. Varmista myös, että suodatinpussi on valmistusmenetelmälle oikean kokoinen.
  5. Sekoitus. Sekoita valmis kahvi pannussa ennen tarjoilua, sillä keittämisen alkuvaiheesa pannuun valunut kahvi on hyvin paljon vahvempaa kuin lopussa pannuun valunut kahvi.
  6. Tuoreus. Nauti kahvi tuoreena. Lasipannussa kahvi säilyy parhaimpana noin 30 minuuttia ja termossäiliössä 2 tuntia.
  7. Maku. Maistele ja nauti kahvihetkestäsi. Pysähtymällä ja keskittymällä kahvin makuun saat siitä enemmän irti ja opit kahvin mausta.

Oliko tässä sinulle uutta tietoa? :)

Kahviterveisin, Pauligin Inkku

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Iinaroosa Kanth on Pauligin 20. kahvilähettiläs

Kirjoittaja: Inkku

Hyvän kahvin lähettiläs

Hyvä kahvin lähettiläänä tunnen kahvit ja kahvitrendit. Tervetuloa tutustumaan kahvin maailmaan!

Back to top