Jaa sivu:

Ostamme hieman alle prosentin kaikesta maailman raakakahvista, mikä tarkoittaa jopa yli 30 miljoonaa kiloa raakakahvia vuodessa. Tämä kahvi tulee meille yli 15 maasta, joista suurimmat hankintamaat ovat Brasilia ja Kolumbia. Kahvia viljelevät tilat ovat usein pieniä, vain muutaman hehtaarin kokoisia perhetiloja. Pauligin hankkimaan raakakahvimäärään tarvitaankin tuhansien tilojen ja viljelijäyhteisöjen tuotantopanosta. 
 
Kaikki kahvimme on hankittu vastuulliseksi varmennetuista lähteistä, eli kahvi on joko vastuullisuussertifioitua tai kumppanuushankkeiden kautta hankittua. Voimme jäljittää kahvit osuuskuntiin tai tuottajayhteisöihin ja parhaimmillaan yksittäisiin tuottajiin saakka.

Kahvin matkassa tiloilta laivaukseen voi olla useita välivaiheita, jotka vaihtelevat alueittain ja/tai tiloittain. Esimerkiksi sadonkorjuun jälkeen jotkut tilat prosessoivat itse kahvinsa tai prosessointi voidaan tehdä isommissa laitoksissa. Joissakin tapauksissa kahvipavun matka voi olla niin monivaiheinen, että jokaista papua ei ole mahdollista jäljittää yksittäisiin tiloihin saakka. Yleensä ne kuitenkin ovat aina jäljitettävissä vähintään tuottajayhteisöihin, joihin kuuluvat viljelijät tiedetään.  

Jäljitettävyys on meille tärkeää, koska mitä paremmin tunnemme kahvin alkuperän, sitä enemmän saamme tietoa raakakahvin laatuun liittyvistä asioista ja hankintaketjun eettisyydestä. Näin meidän on helpompi myös varmistaa tuotanto- ja toimitusketjun toimivuus sekä ratkaista siinä mahdollisesti ilmeneviä ongelmia.

Back to top