Valitse kahvi
Valitse tarjottava
Valitse teema
Valitse makuvivahde
Paulig Mundo Reilusti Tumma &
Omena-kastanjakeikauskakku
Mundo Reilusti Tumma sopii tunnelmallisiin hetkiin hyvässä seurassa. Maailmanparannukseen ja täyteläisen tummapaahtoisen kahvin seuraksi sopii mehevä ja mausteinen omena-kastanjakeikauskakku, joka näyttävyydestään huolimatta on helppotekoinen.
Omena-kastanjakeikauskakku
Pohja:
200 g voita
1 dl fariinisokeria
1 dl kastanjahilloa (esim. Bonne Mama tai St. Dalfour)
3 munaa
3 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Täyte:
noin 0,5 kg kotimaisia omenoita
noin 50 g Pekaanipähkinöitä
50 g voita sulatettuna
1 dl fariinisokeria
2 tl kanelia
Lisukkeeksi kardemummalla maustettu vaniljavaahto:
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 tl Kardemummaa
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää pieni osa seoksesta voin ja sokerin joukkoon ennen kananmunien lisäystä. Vatkaa munat ja kastanjahillo taikinan joukkoon. Lisää loput jauhoseoksesta pikkuhiljaa lisäten.
Lohko omenat ja asettele ne tiiviisti pekaanipähkinöiden kanssa uunivuoan pohjalle. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon fariinisokeri ja kaneli. Kaada voiseos vuokaan omenoiden ja pähkinöiden päälle. Kaada taikina täytteen päälle. Paista keikauskakkua uunissa 175 asteessa noin 50 minuutin ajan.
Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja lisää kardemumma vaahdon joukkoon.
Anna kakun jäähtyä hetki paiston jälkeen ennen kumoamista. Kumoa kakku tarjoilulautaselle. Tarjoile vaniljavaahdon kera.