Pan Bagnat tarkoittaa ”uitettua leipää” ja on kuin nizzalaisen salaatin ja voileivän täydellinen yhdistelmä. Keitä leivän kanssa kuppi tummapaahtoista Café Parisien -kahvia ja lähde herkulliselle makumatkalle Ranskaan!

Täytetty leipä Pan Bagnat à la Mélanie
Ainekset:
- Vaaleaa leipää
- valkosipulinkynsi
- tomaatteja
- vihreää paprikaa
- Selleriä (valinnainen)
- retiisiä
- kevätsipulia
- tonnikalaa
- maukkaita kivettömiä mustia oliiveja
- Kananmunaa
- Basilikaa
- Oliiviöljyä
- Punaviini/sherryetikkaa
- suolaa
Ohje:
- Leikkaa leivästä ”kansi” pois.
- Revi leivän sisusta hieman pois, jotta täytteet mahtuvat ja syöminen helpompaa.
- Hiero leipä valkosipulinkynnellä.
- Viipaloi kaikki vihannekset sopivan kokoisiksi.
- Aloita laittamalla leivän pohjalle tomaattiviipaleet.
- Suolaa tomaatit kevyesti ja lorauta päälle hieman oliiviöljyä.
- Jatka laittamalla loput vihannekset haluamassasi järjestyksessä.
- Mausta suolalla ja pippurilla, sekä etikalla ja lorauksella oliiviöljyä.
- Viimeistele leipä tonnikalalla, oliiveilla, keitetyllä kananmunalla ja basilikalla.
- Laita kansi päälle ja nauti!
- Leivästä tulee vielä parempi, jos annat sen hetken ”mehustua.”
Nauti Pan Bagnat tummapaahtoisen Café Parisien -kahvin kanssa. Maukasta herkkuhetkeä!
Tutustu myös muihin herkullisiin resepteihin.