Pakkaus suojelee kahvia iskuilta, hapelta ja valolta

Pakkausmateriaaleilla on monta tehtävää, mutta niiden tärkein tehtävä on suojella sen sisällä olevaa raaka-ainetta. Näin toimii myös kahvipakkaukset. Jos kahvia ei suojata pakkauksella, sen maku eltaantuu ja aromit haihtuvat muutamassa päivässä. Avaamaton kahvipakkaus pitää kahvin hyvänä jopa 18 kuukautta. Lue lisää kahvipakkauksen merkityksestä tästä blogista.

Pakkauksen tehtävä on suojella kahvin aromeja

Kahvipakkauksen tärkein tehtävä on suojella arvokasta raaka-ainetta eli kahvia ja sen laatua sekä makua. Pakkauksessa 3 pääkerrosta pistonkestokerros (kestää osumia), happi- ja valosuojakerros ja saumauskerros, jotta saadaan tiiviisti pakkaus kiinni, ettei happi pääse läpi. Sillä, että me yhdistämme ohuita erilaisia kerroksia päästään ohuempaan lopputulokseen pakkauksessa kuin vain yhdellä yhtä (muovi)kerrosta käyttämällä. Jos pakkaus tehtäisiin vain yhdestä kerroksesta, se vaatisi että esim. että saumauskerros olisi 2 cm paksunen jotta saataisiin happisuoja (Koko pakkaus voitaisiin valmistaa vain saumauskerrosta käyttämällä, mutta silloin sen paksuus olisi 2 cm jotta päästäisiin samaan happisuojaan kuin nykyisillä pakkauksilla).Pakkauksen tärkeimpänä tehtävänä on suojata kahvin laatu ja maku. Sen tulee suojella kahvia hapelta ja valolta, iskuilta ja pistoilta sekä ennen kaikkea säilyttää kahvi paahtotuoreena ja aromikkaana.

Kahvipakkaus suojelee kahvia iskuilta, hapelta ja valolta niin että sen laatu säilyy mahdollisimman pitkään

 

Tulevaisuudessa helpommin kierrätettävät pakkaukset

Olemme asettaneet osana vastuullisuusohjelmaamme kunnianhimoisen tavoitteen, että vuoteen 2025 mennessä kaikki pakkauksemme ovat kierrätettäviä. 2030 mennessä kaikki pakkauksemme valmistetaan uusiutuvista tai kierrätetyistä materiaaleista. Teemme myös systemaattisesti töitä tuotteidemme hiilijalanjäljen pienentämiseksi, sillä haluamme että pakkauksemme ovat mahdollisimman vastuullisia kestävyydestä tai laadusta tinkimättä. Vuonna 2020 uusiutuvien materiaalien osuus oli jo 50 prosenttia osassa Pauligin kahvipakkauksista kuten kaupunkikahveissa. Kehitystyön ansiosta olemme saaneet pienennettyä näiden pakkausten hiilijalanjälkeä jopa 45 prosenttia. Työ jatkuu

Miten käytetty kahvipakkaus lajitellaan?

Pauligin kahvipakkaus lajitellaan muovinkeräykseen. Muovinkeräyksestä kahvipakkaus käytetään toistaiseksi energiaksi. Tulevaisuudessa kahvipakkauksia voidaan kierrättää uusien tuotteiden raaka-aineeksi. Tyhjä pakkaus ei siis ole pelkkää jätettä, vaan arvokasta raaka-ainetta. Pakkauksista on myös askartelumateriaaliksi, kuten korvikisen tai heijastimien askarteluun.

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Iinaroosa Kanth on Pauligin 20. kahvilähettiläs

Kirjoittaja: Inkku

Hyvän kahvin lähettiläs

Hyvä kahvin lähettiläänä tunnen kahvit ja kahvitrendit. Tervetuloa tutustumaan kahvin maailmaan!

Back to top