Jaa sivu:

Sertifikaatit, kuten Luomu, Reilu kauppa ja Rainforest Alliance, ovat oiva keino tunnistaa, onko kahvikupillisesi vastuullista. Olemme koonneet tiedot sertifikaateista sinulle alla.

Sertifioitujen kahvien avulla Pauligilla on mahdollisuus edistää sekä kestävää kehitystä että kahvinviljelijän hyvinvointia. Sertifiointijärjestelmien avulla viljelijöiden tieto hyvistä ja vastuullisista käytännöistä lisääntyy ja järjestelmien tuella he voivat omaksua tehokkaampia tuotantotapoja. Parhaimmillaan tämä johtaa tuottavuuden ja kustannustehokkuuden kasvuun parantaen siten viljelijän toimeentuloa. Sertifioidusta kahvista myös maksetaan enemmän, mikä tuo viljelijälle lisätukea.    

Vaikka kahvipaketin kyljestä ei aina löytyisikään sertifikaattia, se ei tarkoita etteikö kahvi voisi olla vastuullisesti tuotettu ja hankittu. Kannattaakin siis tutustua myös kahvin valmistajan vastuullisuusperiaatteisiin hankinnassa ja tuotannossa. Me Pauligilla olemme sitoutuneet siihen, että jokainen kahvipapumme on hankittu vastuulliseksi varmennetuista lähteistä. Rainforest Alliance ja Reilu kauppa yhdistettynä Luomuun ovat tärkeimmät käyttämämme sertifioinnit. 

Mitä sertifikaatit tarkoittavat?

On hyvä muistaa, että vastuullisuussertifikaateilla on omat painotusalueensa. Kannattaa siis miettiä, mitkä asiat ovat itselle tärkeimpiä ja tutustua siihen, mitä sertifikaatit painottavat ja mitkä niiden periaatteet ovat. Tuotteiden valmistajan periaatteisiin ja tapoihin pitää huolta esimerkiksi ympäristöön tai sosiaalisen vastuuseen liittyvistä asioista kannattaa myös perehtyä.

Luomu eli luonnonmukaisesti viljelty

Luomu

Luomukahvi valmistetaan luonnonmukaisesti viljellyistä kahvipavuista. Tässä periaatteena on tuottaa tuotteita, joiden valmistusmenetelmät eivät ole haitallisia ympäristölle, eivätkä ihmisten, kasvien tai eläinten terveydelle ja hyvinvoinnille. Luomuelintarvikkeiden valmistuksessa on rajoitettu mm. sallittujen lisäaineiden ja valmistuksen apuaineiden määrää vain välttämättömiin. Luomutuotteiden tuotantoa ja markkinointia Suomessa valvovat Evira, ELY-keskukset, Valvira, kunnat ja Tullilaitos. 

Pauligin kahveissa Luomu-sertifikaatti on yhdistettynä aina Reilu kauppa -sertifikaattiin, jotta kahvissa on huomiouitu ympäristövastuun lisäksi myös sosiaalinen vastuu. Valikoimissamme on esim. Juhla Mokka Luomu ja Paulig Mundo.


Fairtrade eli Reilu kauppa

Fair trade logo

Raaka-aineen valmistuksessa on noudatettu kansainvälisiä Reilun kaupan kriteerejä, ja tuotanto on sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävällä pohjalla. Reilussa kaupassa tuotteesta maksetaan viljelijälle vähintään takuuhinta, joka kattaa ympäristön ja ihmisten kannalta kestävän tuotannon kustannukset. Takuuhinnan ohella maksetaan Reilun kaupan lisää, joka on tarkoitettu koko yhteisön hyväksi yhteisöä kehittäviin hankkeisiin. Järjestelmä on siis luotu parantamaan kehitysmaiden pienviljelijöiden ja tilojen työntekijöiden asemaa kansainvälisessä kaupassa. Lue lisää: www.reilukauppa.fi/


Rainforest Alliance

Rainfocest Alliance Seal logo

Rainforest Alliance -sertifioitu kahvi tukee luonnon monimuotoisuutta ja auttaa viljelijöitä sopeutumaan ilmastonmuutokseen kestävien ja kannattavien viljelykäytäntöjen kautta. Paulig hankkii vain vastuulliseksi varmennetuista lähteistä kahvia, koska haluamme säilyttää kahvin elinkeinona ja nautintona tuleville sukupolville.

Lisätietoa: ra.org.

Back to top