Matka kohti tavoitettamme pakata kahvimme vain uusiutuviin raaka-aineisiin on alkanut!

28.5.2018

Viime vuoden pakkauskehitys ja -testaus ovat tuottaneet tulosta, ja 2018 huhtikuun aikana Paulig Mundo Reilun kaupan luomukahvimme sai ylleen 45 %:sti uusiutuvasta raaka-aineesta valmistetun pakkauksen. 

Miksi vain 45 %? 

Kahvi tarvitsee tiiviisti saumattavan pakkauksen, joka suojaa sitä mm. kolhuilta ja hapelta. Kaikkia näitä ominaisuuksia emme vielä saa valmistettua uusiutuvista raaka-aineista, mutta kehitystyö jatkuu.

Miksi uusiutuva raaka-aine?

Pakkauksen hiilijalanjälki pieneni uudella materiaalilla reilut 10 % ja voit lajitella sen muovinkeräykseen, kuten muutkin kahvipakkauksemme. 

Mitä seuraavaksi?

TaVoitteemme on ottaa uusi pakkaus vähitellen käyttöön myös muille tuotteille. Jos kaikki menee hyvin, vuoden lopussa meillä on jo noin kymmenen tuotetta tässä pakkauksessa.

Lue lisää Mundon uusista pakkauksista!

Lue Katin aikaisempia blogikirjoituksia:

Testiajossa pakkaukset uusiutuvista raaka-aineista uusiutuvalla energialla

Miksi meret täyttyvät muovijätteestä? Mikseivät kaikki pakkaukset ole biohajoavia?

Työni myytinmurtajana: Pakkaus ei ole välttämätön paha, vaan välttämätön hyvä

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Kirjoittaja: Kati Randell

Paulig Coffeen strategisen pakkauskehityksen vetäjä

Katin työnä on varmistaa, että Pauligilla on vastuulliset kahvipakkaukset, jotka ilahduttavat kuluttajia ja asiakkaita sekä ovat tehokkaita tuotannossa. Näiden välillä hyvinkin erilaisten vaatimusten yhdistäminen yhdessä työkavereiden ja muiden toimijoiden kanssa on Katin työn parasta antia.

Back to top