Mitä tarkoittaa, että kaikki Pauligin kahvi on vastuulliseksi varmennetuista lähteistä?

10.1.2019

Vuosittain Pauligille saapuu noin 370 miljardia kahvipapua. Näistä pavuista valtaosa on Reilu Kauppa ja Luomu tai UTZ-vastuullisuussertifioitua kahvia ja loput, noin viidesosa, on hankittu kumppanuushankkeista. Kumppanuushankkeista osa on sertifioitu ja muut varmennettu vastuulliseksi meidän tai paikallisen kumppanin toimesta Pauligin Code of Conductin mukaisesti.

Kahvin hankinnassa vastuullisuus on kaiken a ja o sekä avain kestävään kehitykseen. Laatu ja hyvä maku syntyvät vain vastuullisesti toimien. Kestävä kehitys koskeekin kaikkea toimintaamme ja huolenpito ulottuu aina kahvin alkuperämaista ja viljelijöiden olosuhteista nautittuun kahvikuppiin asti. Vastuullisuustyössä keskiössä ovat ihmisoikeudet, ympäristö ja kestävä viljely ja näiden periaatteiden toteutumista varmennamme ostamalla kahvia sertifioituna tai vastuulliseksi varmennetuista kumppanuushankkeistamme, jotka yhtä lailla täyttävät kaikki vastuullisuuden osa-alueet.

Sertifikaatit ovat yksi hyvä tapa varmentaa kahvin hankinnan vastuullisuus ja kahveistamme pääosa onkin sertifioitua kahvia. Sertifikaattien rinnalla käytämme tarkoin valittuja kumppanuushankkeita, sillä haluamme olla myös aidosti läsnä alkuperämaissa: kuunnella, keskustella ja kehittää koko paikallisyhteisöä. Vastuullisuustyöhön ei ole olemassa yhtä oikeaa ratkaisua, vaan on olemassa erilaisia tapoja ja työkaluja, joiden avulla voimme varmistaa kahvin valoisan tulevaisuuden eli kahvin saatavuuden ja kahvinviljelyn kannattavuuden viljelijälle.

Meillä on kumppanuushankkeita yhdessä International Coffee Partnersin, Coffee & Climaten, Reilun kaupan ja kahvinvientiyrityksien kanssa. Ne kumppanuushankkeet, joista ostamme kahvia, on vastuulliseksi varmennettu. Osa niistä on sertifioitu ja loput auditoitu meidän tai toisen osapuolen toimesta noudattaen Pauligin Code of Conductia. Koska vastuullisuus on jatkuvaa parantamista, täydennämme kaikkien niiden hankkeiden, joista hankimme kahvia, varmennusta kolmannen eli riippumattoman osapuolen toimesta vuoden 2019 aikana.

Kumppanuushankkeidemme kautta on tuettu yli 100 000 kahvinviljelijää. Olemme parantaneet näiden hankkeiden kautta lukuisten kahvinviljelijöiden toimeentuloa ja luoneet koulutusedellytyksiä lapsille. Kumppanuushankkeidemme kautta jaetaan myös alan parhaita käytäntöjä ilmastonmuutokseen sopeutumiseen.

Esimerkiksi Tansaniassa International Coffee Partnersin kautta on tuettu 25 000 paikallista pienviljelijää ja rakennettu yrittäjyyteen ja yhteistyöhön liittyviä käytäntöjä monistettavaksi koko maahan. Nicaraguassa olemme työskennelleet Mercon-vientiyrityksen kanssa ja remontoineet San Jose De La Luzin koulun ja luoneet sinne puitteet puhtaan juomaveden saantiin. Kolumbiassa teemme yhteistyötä ECOMin paikallisen vientiyrityksen kanssa, ja siellä keskiössä ovat parhaiden viljelykäytäntöjen käyttöönotto. Costa Ricassa meillä on Volcafen kanssa viljelijäyhteisö, jossa on myös tehty vesiprojekti, jossa on analysoitu alueen juomavettä sekä käsittelyaseman vedenlaatua.

On tärkeää, että tunnemme kahvin alkuperän syvällisesti. Näin saamme tietoa sekä raaka-aineen laatuun liittyvistä asioista että hankintaketjun eettisyydestä. Samalla voimme varmistaa myös tuotanto- ja toimitusketjun toimivuutta sekä ratkaista siinä mahdollisesti ilmeneviä ongelmia.

Lue lisää kumppanuushankkeista. 

Paulig Groupin vastuullisuusohjelmasta vuodelle 2030 voit lukea täältä.

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Kirjoittaja: András Koroknay-Pál

Head of Sourcing, Green Coffee & Hedging

András vastaa Paulig Coffeen raakakahvin hankinnasta. Hän vietti kevään 2017 Kolumbiassa tutustumassa tähän tärkeään kahvimaahan paremmin.

Back to top