Miten kierrätän Pauligin kahvipakkauksen?

Yksi kuluttajapalvelun kysytyin kysymys on, miten kierrätän kahvipakkauksen? Paketin voi lajitella muovinkeräykseen tai sen puuttuessa sekajätteeseen.

 

Miten kierrätän kahvipaketin?Pakkauksen tärkein tehtävä on varmistaa kahvin säilyvyys. Suurin osa Pauligin vakuumipakkauksista pakataan kolmikerroslaminaattiin, jossa kahden muovikerroksen välissä on ohut alumiinikerros. Osa tuotteista, kuten kokonaiset pavut myydään pehmeässä pussissa, jonka materiaali on kokonaan muovia.

Teemme jatkuvasti töitä pakkausten ympäristöystävällisyyden kehittämiseksi ja vuoden 2019 alusta lähtien Mundo- ja kaupunkikahvit sekä Juhla Mokka Luomu on pakattu 45-prosenttisesti kasvipohjaisista, uusiutuvista raaka-aineista valmistettuun pakkaukseen. Vaikka pakkauksen osuus kahvin ilmastovaikutuksesta on pieni, 1-2 prosenttia, haluamme pienentää sitä entisestään. Uusilla pakkauksilla on 10-20 prosenttia pienempi hiilijalanjälki normaaliin pakkaukseen verrattuna. 

Kaikki Pauligin kahvipaketit voi lajitella Rinki Oy:n ekopisteiden muovinkeräykseen, joita on jo yli 600 ympäri Suomen. Pääkaupunkiseudulla HSY järjestää asuinkiinteistöille mahdollisuuden muovinkeräykseen ja muualla paikalliset jäteyhtiöt. Jos taloyhtiöstäsi puuttuu muovinkeräys, kannattaa asia ottaa esiin isännöitsijän tai hallituksen jäsenten kanssa.

Toinen vaihtoehto on lajitella kahvipakkaus sekajätteeseen, jolloin se poltetaan ja hyödynnetään energiaksi. Kahvilaminaatti on myös kestävää askartelumateriaalia ja siitä voi askarrella monenlaisia arjen käyttöesineitä kuten kauppakasseja, leipäkoreja, koruja, koriste-esineitä. liukureita ja pannunalustoja.

Alumiinimäärä pakkauksessa on niin pieni, että pakkausta ei pidä lajitella metallinkierrätykseen. 

Tavoitteenamme on, että vuoteen 2025 mennessä kaikki kahvipakkauksemme on valmistettu 100% uusiutuvista raaka-aineista.

 

Lämpimin kahviterveisin Marjo kuluttajapalvelusta

 

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.