Sammakko kahvipaketissa kertoo kestävän kehityksen sertifikaatista

24.9.2021

Oletko huomannut pienen sammakon, joka on hypännyt moniin Pauligin kahvipakkauksiin? Se on uusi Rainforest Alliancen sinetti. Rainforest Alliance -sertifioidun tuotteen valitseminen on yksi hyvä tapa suojella kahvin kasvuympäristöä ja tukea maanviljelijöitä, joiden arvokkaan työn tuloksena laadukas, aromikas kahvi piristää arkeamme ja juhlaamme. Jos haluat tehdä vastuullisia valintoja, seuraa sammakkoa!

Kuten saatat tietää, 100 prosenttia Pauligin kahvista on peräisin vastuulliseksi varmennetuista lähteistä. Tähän saavutukseen emme tietenkään ole yltäneet yksin, vaan yhdessä varmennus- ja sertifiointikumppaniemme sekä – luonnollisesti – kahvinviljelijöiden kanssa.

Tästä vuodesta alkaen uusi Rainforest Alliancen sinetti nähdään yhä useammissa kahvipakkauksissamme. Tämä liittyy siihen, että vuonna 2018 Rainforest Alliance ja UTZ yhdistivät voimansa ja ovat lanseeranneet uuden yhteisen tunnuksen. Sen seurauksena kaikki UTZ-sertifioidut kahvimme muuttuvat asteittain vuosien 2021 ja 2022 aikana Rainforest Alliance -sertifioiduiksi kahveiksi.

Mutta miksi Rainforest Alliancen symboli on sammakko?

Sertifiointisinetissä on sammakko tärkeästä syystä:

  • Puusammakot ovat yksi luonnon tärkeistä indikaattorilajeista, ja niitä esiintyy kaikilla mantereilla Etelämannerta lukuun ottamatta.
  • Puusammakon läsnäolo on merkki siitä, että ekosysteemi on tasapainossa ja voi hyvin. Ja Rainforest Alliancen ydintavoitteisiin kuuluu säilyttää planeetta terveenä ja mahdollistaa ihmisten ja luonnon menestyminen sopusoinnussa keskenään.
  • Rainforest Alliance -sinetin sammakko viestii kuluttajille, että maanviljelijät ja yritykset ovat ryhtyneet toimiin tehdäkseen tuotteestaan kestävämmän luoden samalla parempaa tulevaisuutta sekä ihmisille että luonnolle.

Rainforest Alliance -sertifioitu kahvi tukee luonnon monimuotoisuutta ja auttaa viljelijöitä sopeutumaan ilmastonmuutokseen kestävien ja kannattavien viljelykäytäntöjen kautta. Paulig hankkii vain vastuulliseksi varmennetuista lähteistä kahvia, koska haluamme säilyttää kahvin elinkeinona ja nautintona tuleville sukupolville. Lisätietoja löytyy osoitteesta www.rainforest-alliance.org.

Kestävä kehitys alkuperämaissa – varjopuita ja parempaa lannoitusta

Pauligin raakakahvin hankinnasta vastaava András Koroknay-Pál kertoo, että vastuulliseksi varmennetun kahvin kysyntä kasvaa nopeammin kuin vastuulliseksi varmentamattoman kahvin kysyntä.

"Tämä on selvä merkki siitä, että sekä kuluttajat että yritykset vaativat ja odottavat vastuullisuutta. Kyseessä ei liene pelkkä trendi vaan todennäköisesti pysyvä muutos", hän sanoo.

Mitä tarkoittaa, että 100 % Pauligin kahvista on peräisin vastuulliseksi varmennetuista lähteistä? Pauligilla on tällä hetkellä kaksi eri tapaa varmistaa asia. Paulig käyttää tuotteissaan sekä sertifioitua kahvia että kahvi, joka tulee kolmannen eli riippumattoman osapuolen vastuulliseksi varmentamista kumppanuushankkeista. Yhtäältä Paulig tekee Rainforest Alliancen kaltaisten kolmannen osapuolen ohjelmien kanssa yhteistyötä. Kaikki ohjelmat kattavat ekologisen, sosiaalisen ja taloudellisen vastuullisuuden, hieman eri painotuksin – mutta etenkin pitkällä aikavälillä nämä kolme kestävän kehityksen eri tulokulmaa ovat osa samaa kokonaisuutta.

"Esimerkiksi lannoitteiden käytön kehittäminen yhdessä viljelijöiden kanssa auttaa heitä sekä suojelemaan ympäristöä liikalannoitukselta että lisäämään taloudellista kestävyyttä, sillä lannoitemäärän optimoinnilla saadaan paras sato kustannustehokkaasti", Koroknay-Pál kuvailee. Lisäksi Pauligilla on omat kolmannen osapuolen varmentamat kumppanuusohjelmansa.

"Niiden tavoitteena on parantaa viljelijän toimeentuloa ja varmistaa kahvinviljelyn jatkuvuus sekä kehittää koko paikallisyhteisöä huomioiden sekä ekologiset, taloudelliset että sosiaaliset näkökulmat."

Koroknay-Pálin mukaan varjopuiden käyttö on hyvä esimerkki konkreettisista toimista, joita näissä ohjelmissa tehdään. Jatkuva auringonpaiste ei ole ihanteellinen olosuhde kahville, joten varjopuiden käyttö parantaa satoa ja suojaa sitä äärimmäisiltä sääolosuhteilta. Samaan aikaan varjopuut myös edistävät biodiversiteettiä ja sitovat kasvaessaan hiiltä.

"Tulevaisuudessa uskon ilmastonmuutoksen vaikutusten ja äärimmäisten sääolosuhteiden lieventämisen painottuvan entistä voimakkaammin. Nykyiset sertifikaatit ja kumppanuusohjelmat luovat erinomaisen perustan, jonka päälle uusia toimia voidaan jatkossa kehittää."

Kaikki Pauligin vuosittain hankkimat 370 miljardia kahvipapua ovat peräisin vastuulliseksi varmennetuista lähteistä.

Rainforest Alliance -sertifioidun kahvin lisäksi Paulig käyttää myös Reilun kaupan kahvia (yhdistettynä luomusertifiointiin).

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Back to top