Brasilia ajatuksissani ja arjessani – liittyvätkö metsäpalot kahviin?

28.8.2019

Brasilian metsäpalot ovat puhuttaneet viime viikkojen aikana. Luonnon monimuotoisuuden ja maapallon elinvoimaisuuden säilyttämisen kannalta kyseessä on vakava asia ja toivomme, että se saadaan ratkaistuksi pian. Keskusteluissa on mainittu myös kahvi. Monia askarruttaa, liittyykö kahvinviljely metsäpaloihin ja kuinka kahvinviljelyssä pidetään huolta luonnon monimuotoisuudesta. Lue Pauligin raakakahvin hankinnasta vastaavan András Koroknay-Pálin blogi aiheesta. 

Meillä on vain yksi maapallo, jonka toivoisin olevan mahdollisimman elinvoimainen ja kestävän myös monille tuleville sukupolville. Koen olevani etuoikeutettu, sillä pystyn omassa työssäni Pauligin raakakahvin hankinnassa edistämään kestävän kehityksen asioita päivittäin. Hankintaketjun vastuullisuus on minulle sydämen asia. 

Me Pauligilla olemme sitoutuneet pitkäjänteiseen yhteistyöhön eri alkuperämaamaissa ja haluamme edistää koko yhteisön hyvinvointia. Kahvi on merkittävä elinkeino monille pienviljelijöille ja yhteistyön äkillinen lakkauttaminen jossain maassa voisi luoda uusia ongelmia ja vaikuttaa usean perheen toimeentuloon.

Vastuullisuus on toimintamme ytimessä ja hankimme kahvia vain ja ainoastaan vastuulliseksi varmennetuista lähteistä. Brasiliasta meille tulee kahvia tiloilta, jotka sijaitsevat yli 2 000 kilometriä etelämpänä Amazonin sademetsistä. Kahvia ei siis kasvateta Amazonin sademetsäalueilla. Brasiliaiset kumppanimme ovat sitoutuneet noudattamaan Pauligin Code of Conductia, jossa painotetaan niin ihmisten kuin ympäristönkin hyvinvointia.  

Meillä on pitkät suhteet brasilialaisiin kumppaneihimme ja olemme heihin yhteydessä päivittäin. Tiedämme, että Brasiliassa luonnon monimuotoisuuteen kiinnitetään paljon huomiota ja maan laki vaatii myös viljelijää pitämään 20 % kahvitilasta luonnontilassa. Viime aikoina käydyissä keskusteluissa olemme puhuneet maassa käynnissä olevista metsäpaloista ja kaikilla on yhteinen toive siitä, asia saadaan hallintaan pian.  

Tiesitkö, että…  

  • Kahvia ei lähtökohtaisesti viljellä Amazonin alueella.  
  • Kaikki Pauligin kahvi on vastuulliseksi varmennetuista lähteistä hankittua eli kahvin hankinnassamme on huomioitu niin ihmisten kuin ympäristönkin hyvinvointi.  
  •  Paulig on perustajajäsenenä mukana International Coffee Partners ja Coffee & Climate  -kumppanuushankkeissa, joiden kautta kahvisadon tuottavuutta pyritään lisäämään jo olemassa olevalla viljelyalalla vähentämällä samalla ympäristöjalanjälkeä. 

On ollut ilo huomata, kuinka monelle vastuullisuus ja biodiversiteetti ovat merkityksellisiä asioita. Ympäristön hyvinvointi rakentuu yhteistyöllä! 

 

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Kirjoittaja: András Koroknay-Pál

Head of Sourcing, Green Coffee & Hedging

András vastaa Paulig Coffeen raakakahvin hankinnasta. Hän vietti kevään 2017 Kolumbiassa tutustumassa tähän tärkeään kahvimaahan paremmin.

Back to top