Yhdessä kestävämmän ja kannattavamman kahvinviljelyn puolesta

1.10.2021

Loppuvuoden 2021 aikana voit tukea ostopäätöksilläsi kestävää ja kannattavaa kahvinviljelyä osana Pauligin ja K-ryhmän yhteistyötä.

Ilmastonmuutos ja sen aiheuttamat sään ääri-ilmiöt ovat yksi suurimmista uhkista kahvin saatavuudelle tulevaisuudessa. Nousevat lämpötilat aiheuttavat herkälle kahvipensaalle haasteita kahville suotuisten viljelyalueiden pienentyessä sekä tuholaisten ja kasvitautien lisääntyessä.

Paulig tekee jatkuvaa työtä kestävämmän kahvinviljelyn puolesta. Siksi tarjoamme lokakuun alusta alkaen yhdessä K-ryhmän kanssa kuluttajille vastuullisia vaihtoehtoja sekä samalla mahdollisuuden tukea kannattavaa ja kestävää kahvinviljelyä.

Kansainvälisenä kahvipäivänä käynnistyvän kampanjan tavoite on istuttaa 70 000 kahvipuun taimea Pauligin Nicaraguan kumppanuustiloille. Osana yhteistyöprojektia kumppanuustiloille tullaan istuttamaan myös varjopuita, joilla on tärkeä rooli suojata herkkää kahvipensasta kuumuudelta ja kuivuudelta. K-kauppojen asiakkaat voivat tukea omilla ostopäätöksillään kahvinviljelijöiden elinkeinoa ja olla sitä kautta mukana varmistamassa tulevaisuuden maistuvia kahvihetkiä.

Keräilykampanja alkaa 1.10. ja kestää vuoden 2021 loppuun asti ja siihen voi osallistua aktivoimalla K-Ruoka-mobiilisovelluksen keräilypassin. Ostamalla kuusi Pauligin Rainforest Alliance- tai UTZ-sertifioitua kaupunkikahvipakkausta ja käyttämällä Plussa-korttia maksun yhteydessä asiakas saa seitsemännen kahvin ilmaiseksi ja osallistuu samalla uusien kahvipuiden istuttamiseen Nicaraguassa. Näiltä tiloilta tulevia kahveja käytetään mm. Pauligin kaupunkikahveissa.

Kahvi- ja varjopuut istutetaan keräilykampanjan jälkeen Pauligin Nicaraguan kumppanuustiloille vuoden 2022 alussa. Kampanjan tuloksena istutetut kahvipuut alkavat tuottaa kunnollista satoa kahden-kolmen vuoden kuluttua istutuksesta. Puut tullaan leikkaamaan vuosien aikana noin 1,5-2 metrin pensaiksi tuottavuuden parantamiseksi ja sadonkorjuuta helpottamaan. Pauligin ja K-ryhmän kanavissa pääset seuraamaan puiden kasvutarinaa aina taimesta tuottavaksi pensaaksi asti.

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Back to top