Paulig panostaa pieniin suuriin ilmastotekoihin

23.10.2018

IPCC:n julkaisema ilmastoraportti on nostanut teot ilmastomuutoksen hidastamiseksi aktiiviseen keskusteluun myös sosiaalisessa mediassa. Ilmastotalkoissa mukana oleva Paulig taistelee hartiavoimin ilmastonmuutosta vastaan, sillä se uhkaa myös kahvin saatavuutta ja kahvinviljelijöiden toimeentuloa tulevaisuudessa. Paulig on sitoutunut vähentämään ilmastovaikutustaan 40 prosentilla vuoden 2020 loppuun mennessä ja innostaa ihmisiä helppoihin ilmastotekoihin myös kotikeittiöissä.

Laadukkaan kahvisadon suurin uhka on ilmastonmuutos. Jos maapallon keskilämpötilan 2–2,5 asteen nousu toteutuu, suomalaisten rakastaman arabica-kahvin viljelyyn soveltuva maa vähenee 50 prosenttia vuoteen 2050 mennessä. Lämpötilan nousu saa lisäksi kahvipavut kypsymään nopeammin, mikä heikentää kahvin laatua.

“Kahvin saatavuus ja kahvinviljelyn asema tulonlähteenä vuonna 2080 ovat vaakalaudalla. On hyvin mahdollista, että kahvista tulee tulevaisuudessa luksustuote ja vain harvojen herkku”, Pauligin hankinnasta vastaava András Koroknay-Pál kertoo.

Kahvin valoisan tulevaisuuden puolesta käytännön teoilla

Paulig tekee ilmastotyötä pitkäjänteisesti ja hyödyntää yhteistyön voimaa. Yritys on aktiivisesti mukana yhteiskuntasitoumuksissa ja energiatehokkuussopimuksissa YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden toteuttamisessa. Esimerkiksi Suomessa Paulig on Helsingin kaupungin Ilmastokumppanina, ja kahviketjussa tavoitteena on vuoteen 2019 mennessä tukea 70 000 viljelijää sopeutumaan ilmastonmuutokseen Coffee & Climate -hankkeen kautta. Hanke on ollut aito mahdollistaja kahvin alkuperämaissa. Paulig on myös vahvasti sitoutunut kumppanuushankkeisiin, jotka auttavat kahvinviljelijöitä parantamaan toimeentuloaan ja koko paikallisen yhteisön hyvinvointia.

“Tarvitsemme hyviä ja luotettavia kumppaneita, jotta kahvin onnellinen arvoketju toteutuu. Kumppanuushankkeidemme kautta sitoudumme pitkäjänteisesti parantamaan paikallisia oloja ja kahvinviljelijöiden toimeentuloa. Tuemme viljelijöitä muiden muassa kouluttamalla sekä tarjoamalla agronomien oppeja”, Pauligin Koroknay-Pál sanoo.

Paulig on sitoutunut vähentämään ilmastovaikutustaan 40 prosentilla vuoden 2020 loppuun mennessä. Tämä tehdään energiatehokkuuteen ja edelleen uusiutuvaan energiaan panostamalla. Pauligin kahvit paahdetaan Suomessa puhtaasti biokaasulla. Vuosaaren paahtimon käyttämän uusiutuvan energian käyttöaste nousi 100 prosenttiin viime vuoden lopussa, eikä paahtimo tuota lainkaan kaatopaikkajätettä. Tavoite on, että vuoteen 2025 mennessä kaikki Pauligin pakkaukset ovat uusiutuvista raaka-aineista valmistettuja.

“Kaikki Pauligin hankkima kahvi on varmennetusti vastuullista tämän vuoden loppuun mennessä eli vastuullisesti sertifioitua tai hankittu kumppanuusohjelmiemme kautta. Ihmiset haluavat tietää missä ja millaisissa olosuhteissa kahvi kasvaa.”

Tee ilmastotekoja kotikeittiössä

Tekoja ilmaston lämpenemisen pysäyttämiseksi vaaditaan niin valtioilta, yrityksiltä, kahvin viljelijöiltä kuin kuluttajiltakin. Kotikeittiöissä voi päivittäin pienillä teoilla vaikuttaa kahvin tulevaisuuteen. Tässä muutama vinkki:

  • Kahvia tulisi keittää kerralla sopiva määrä niin, ettei synny turhaa hävikkiä.
  • Kahvinkeitintä ei myöskään tulisi pitää turhaan päällä, vaan sammuttaa heti kahvin valmistuttua.
  • Kahvipurut tulee lajitella biojätteeseen.
  • Kaikki Pauligin kahvipakkaukset, sekä alumiinia sisältävät että pelkät muovipakkaukset, lajitellaan Rinki Oy:n ekopisteiden muovinkeräykseen tai pääkaupunkiseudulla HSY:n asuinkiinteistöille järjestämään muovinkeräykseen. Toinen vaihtoehto on hävittää kahvipakkaus sekajätteen mukana, jossa se poltetaan ja hyödynnetään energiaksi. 
  • Lisää vinkkejä muun muassa kierrätykseen saa Pauligin kuluttajapalvelun blogista.

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Back to top