Ilmastoasioissa tuulee maailmalla - me painamme kaasua!

2.6.2017

Pienet valinnat tukevat ilmastonmuutoksen torjumista, mutta onnistuminen vaatii yhteistyötä!

Tänä vuonna tavoitteemme on, että kaikki Vuosaaren kahvipaahtimossamme käytetty energia on uusiutuvaa. Kahvi paahdetaan jo nyt puhtaasti biokaasulla ja käytämme tuulisähköä. Myös Venäjän Tverin paahtimossamme panostamme vahvasti ympäristöasioihin. Tekemistämme valinnoista johtuen Vuosaaren paahtimon päästöt ovat vähentyneet 94 % vuodesta 2013.

Ilmastonmuutos näkyy arjessamme ja sen pysäyttäminen vaatii yhteistyötä. Minua harmittaa, että yksi maa kävelee ulos Pariisin ilmastosopimuksesta. Onneksi yksi mies ei voi pysäyttää jo alkanutta kehitystä ja kuluttajaliikettä ympäristöasioissa. Tilanne USAssa ei onneksi ole siis toivoton!

Me Pauligilla olemme sitoutuneet kestävään kehitykseen ja teemme pitkäjänteistä työtä ilmastoasioissa. Olemme mukana esimerkiksi täällä Suomessa Helsingin kaupungin Ilmastokumppanina, ja kahviketjussa tavoitteenamme on vuoteen 2019 mennessä tukea 70 000 viljelijää sopeutumaan ilmaston muutokseen Coffee & Climate -hankkeen kautta

Ilmastoa ja maapalloa suojellaan arjen isoilla ja pienillä valinnoilla. Olethan sinäkin mukana?

 

Elisa Markula

Paulig-konsernin kahviliiketoiminnan johtaja

Kirjoittaja: Elisa Markula

Kahvi-divisioonan toimitusjohtaja

Onko kahvia vielä 2080-luvulla? Haluaisin, että myös tulevilla sukupolvilla on mahdollisuus nauttia kahvista ja siksi olen huolissani ilmastonmuutoksen vaikutuksesta kahviin. Jokainen voi tehdä jotakin ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi!