Miten kierrättää Pauligin kahvipaketit?

13.7.2016

Olemme saaneet kuluttajapalveluun runsaasti kysymyksiä koskien kahvipakettien oikeaoppista kierrätystä. Kierrättäminen ja kestävän kehityksen tukeminen ovat meille pauligilaisille tärkeitä asioita ja siten toimintamme kulmakiviä. Miten siis Pauligin kahvipaketit kuuluisi kierrättää?

Paulig on sitoutunut jatkuvaan tuotekehitystyöhön, jossa etsimme mahdollisimman ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja tuotteillemme. Tämän vuoden alusta on Suomessa alkanut Rinki Oy:n järjestämä muovipakkausten keräys, jonne myös kaikki Pauligin kahvipakkaukset saa lajitella. Pisteitä tulee vuoden mittaan lisää, niin että tämän vuoden kuluessa niitä on yhteensä 500 kappaletta ympäri Suomea. Voit katsoa Rinki Oy:n päivitetyt ohjeet muovipakkausten lajitteluun heidän verkkosivultaan. Sieltä löytyy paljon hyvää tietoa ja ohjeita niin kahvi- kuin muidenkin kuluttajapakkausten lajitteluun. Löydät sieltä myös tiedon, missä sinua lähinnä oleva ekopiste sijaitsee.

Ajoittain saamme myös kysymyksiä kahvipakkausten hävittämisestä polttamalla. Kotioloissa kahvipakkausta ei saa hävittää polttamalla. Jätteenkäsittelylaitoksissa on riittävän korkea polttolämpötila, joten pakkausten polttaminen niissä on turvallista.

Ohjeiden mukaisesti neuvomme lajittelemaan alumiinia sisältävät kahvipakkaukset ensisijaisesti muovikeräykseen, sillä alumiinin määrä pakkausmateriaalissa on hyvin pieni. Alumiinittomat kahvipakkaukset lajitellaan muovinkeräykseen. Lisäämme uudet ohjeet kahvipakkauksiimme, joissa ne tulevat näkymään sitä mukaan, kun pakkauksia päivitetään.   

 

On ilo huomata, että kahvipakkausten kierrätys ja oikea lajittelu selvästi kiinnostaa kuluttajia! Neuvomme mielellämme kuluttajia jatkossakin pakkauksiemme kierrätyskysymyksissä.

 

Helteistä heinäkuuta toivoen,

Vilma kuluttajapalvelusta