Kahvipaketista askartelua sadepäivän ratoksi

10.7.2019

Mitä kaikkea kaunista ja käytännöllistä kahvipusseista?

Jos lomalla sataa, eikä mökillä ole mitään kivaa tekemistä, kannattaa muistaa vanha kunnon askartelu kahvipusseista. Värikkäistä laminaateista saa aikaan sekä koristeita että kestäviä käyttöesineitä.

Nämä upeat joutsenet ovat lentäneet kuluttajapalveluun Yli-Iistä. Raili Piippo on työstänyt isomman joutsenen parista kymmenestä Presidentti-kahvin kaksikerroslaminaatin sisäosasta ja pienemmän noin 15:sta. Ystävätär Tuula Mäkelä on avustanut liuskojen leikkaamisessa, sillä joutseneen tarvitaan jopa 200 erillistä palaa. Voitte helposti kuvitella, miten moni työkaveri täällä kuluttajapalvelussa on pysähtynyt ovellani ihastelemassa näitä luomuksia.

Kauniit ja käytännölliset tulitikkurasiat on työstänyt Sari Heikkilä Jalasjärveltä. Idean hän sai tutkiessaan Seija Saarisen kirjaa Kahvipussin uusi ulottuvuus. Pieni kori on soma ja tulitikkurasiat pysyvät kauniisti tallessa vaikkapa mökin takan reunustalla.

Käytetyt kahvipussit taipuvat vaikka yrttiruukuiksi!

Valmista helppo suojus yrttiruukulle muutamasta käytetystä kahvipussista. Tämä suojus kestää myös yrttien kastelua.

Yrttiruukun valmistat näin:

  1. Leikkaa kartongista sopivan kokoinen ympyrä ruukun pohjaksi ja silitä sen molemmille puolille kahvipussit. Leikkaa ympyrä irti.
  2. Kiinnitä ympyrä avatun kahvipussin keskelle kaksipuolisella teipillä, kiinnitä toiselle puolelle toinen kahvipussi. (Jos ympyrä on halkaisijaltaan pieni, sen voi kiinnittää molemmista päistä avatun kahvipussin sisään keskelle.)
  3. Silitä kahvipussit toisiinsa kiinni. Silitysraudan lämpötila **.
  4. Muotoile silitetty tuote tyhjän juomatölkin päälle, tai vastaavan kuumaa kestävän purkin päälle.
  5. Ota tyhjä lasinen säilyketölkki, jonka suu on hieman isompi kuin juomatölkin. Paina lasitölkki juomatölkin päälle (kahvipussi jää tölkkien väliin).
  6. Puhalla kahvipussia kuumailmapuhaltimella ja paina samalla tölkkejä sisäkkäin.
  7. Anna tuotteen jäähtyä. Voit halutessasi koristella alaosaa esim. laminaattipannalla tai nauhalla.

Kahvilaminaatti on kestävää ja sitkeää askartelumateriaalia, joka kestää jopa 200 asteen lämpötilan ja sitä voi silittää esim. kankaan läpi. Laminaateista voit valmistaa monenlaisia arjen käyttöesineitä mm. kestäviä kauppakasseja, leipäkoreja, säilytyskoreja, koruja, koriste-esineitä, pannunalustoja tai vaikka pyllynalusia retkille – uusiokäyttöä parhaimmillaan. 

  • Tyhjä kahvipakkaus ei ole jätettä. Oikein kierrätettynä se on arvokasta raaka-ainetta uusille muovituotteille tai se voidaan hyödyntää energiana.
  • Kahvipaketit voi lajitella muovinkeräykseen ja sen puuttuessa sekajätteeseen. Kuluttajilta kerättyä sekajätettä ei enää viedä kaatopaikoille vaan hyödynnetään energiana.
  • Kahvipurut sopivat biojätteeksi tai vaikka kasvonaamion raaka-aineeksi tai kukkapenkin lannoitteeksi! 

Toisinaan saamme tiedusteluja, että saako meiltä laminaattirullien loppupaloja. Ja vastaus on, että aika harvoin. Mutta ilman muuta lähetämme, jos on mistä lähettää. Emme nimittäin tahdo viedä keneltäkään virkistävää ja rentouttavaa kahvihetkeä! Idea laminaattiaskartelussa kuitenkin lienee materiaalin kierrättäminen!

Inspiroivia askarteluhetkiä sinulle toivottavat kuluttajapalvelun tytöt!

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Back to top