Blend 2080 – kahvi ilman kahvia

6.3.2018

“Tämä on tuote, jota emme halua valmistaa enää koskaan.” Tervetuloa tulevaisuuteen, jollaista kukaan meistä ei halua nähdä. Onneksi se on kuitenkin vältettävissä.  

Miksi Paulig valmisti kahvin ilman kahvia? 

Nykylaskelmien valossa kahvia ei riitä enää kaikille vuonna 2080 muun muassa ilmastonmuutoksen johdosta. Mikäli näin tapahtuu, millä korvaamme kahvimme?
 
Näistä lähtökohdista syntyi Blend 2080 – kahvi ilman kahvia. Tulevaisuuden blendillä Paulig haluaa herättää keskustelua vastuullisesta toiminnasta, jolla kahvin synkkä tulevaisuus voidaan välttää.
 

Kuinka tuote valmistettiin ja miltä se maistuu? 

Paulig kutsui tulevaisuuden kahvin visiointiin ja kehittämiseen mukaan australialaisen kansainvälisesti tunnetun kahvivaikuttajan, Matt Pergerin. Muu tiimi koostui Pauligin huippuasiantuntijoista: päämaistaja Marja Tourista, barista training specialist Jori Korhosesta, paahtaja Tomi Niemisestä ja tuotekehityskoordinaattori Annina Hildénistä.
 
Tuotetta kehitettiin pitkään ja käytössä oli kymmeniä raaka-aineita, joilla kahvin ainutlaatuista makua yritettiin jäljiteltellä – heikolla menestyksellä. Kehittäjät kuvasivat blendin makua tylsäksi ja tasapaksuksi, ja sen sanottiin etäisesti muistuttavan pahaa kahvia.
 

Mikä oli resepti?

Blend 2080 syntyi seuraavista raaka-aineista: Ohramallaksesta, kuivatusta viikunasta, fermentoidusta pu’er teestä ja johanneksenleipäpuujauheesta.
 
Yksi erä voidaan valmistaa seuraavilla mittasuhteilla:
 
Ohramallas 4 g
Kuivattu viikuna 4 g
Puer tee 3 g
Johanneksen leipäpuu 1 g
 
1. Jauha maltaat mahdollisimman hienoksi ja pilko viikunat mahdollisimman pieneksi. Murenna tee. Sekoita kaikki ainesosat keskenään.
 
2. Valmista juoma aeropressillä tuplapaperifiltterillä. Uuttoaika 1,5 min, jonka jälkeen käännä aeropress ympäri ja paina mäntä alas hitaasti siten, että mäntä on täysin alhaalla, kun aikaa on kulunut yhteensä 2 min 15 s – 2 min 20 s.
 

Missä voin maistaa tuotetta? 

Blend 2080 -tuotetta valmistettiin yksi erä alkuvuodesta 2018. Tulevaisuuden kahvin korviketta pääsee maistamaan Pauligin omassa kahvilassa, Paulig Kulmassa 15.3., Vilnan kahvifestivaaleilla 23.–25.3., Helsinki Coffee Festivaleilla 20.–22.4. sekä Tallin Coffee Festivaleilla 27.–28.4.
 

Miten Paulig pitää huolta kahvin valoisasta tulevaisuudesta?

Lue lisää kahvin vastuullisuudesta täältä.
 

”Uskomme, että kahvin vastuullinen arvoketju – aina pensaasta kuppiin – on avainasemassa kahvin valoisan tulevaisuuden varmistamisessa. Tämän eteen teemme Pauligilla hartiavoimin työtä.” – Minna Lampinen, Senior Manager, Paulig

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Back to top