Keitetäänkö kahvit myös seuraaville sukupolville?

4.10.2017

Kahvi on suomalaisten kansallisjuoma ja meille Pauligilla on tärkeää, että myös tulevat sukupolvet saavat nauttia kahvista.

Me suomalaiset olemme kahvin kulutuksen maailmanmestareita ja vielä erittäin laatutietoisia. Laatuun meidät on johdattanut Suomen pehmeä vesi, jossa vain laatukahvit maistuvat. Kahvi on meille myös kuin sosiaalinen liima, joka yhdistää ihmisiä ja on tärkeä osa kulttuuriamme. Täällä pimenevässä pohjoisessa, se taitaa olla myös aurinkomme!  Kahvin tulevaisuudessa on kuitenkin uhkia, ja haluamme varmistaa, että myös tulevat sukupolvet saavat nauttia kahvihetkistä.
 
Kahviketjussa avainasemassa on kahvinviljelijä, paikallinen pienyrittäjä, joka kamppailee riittävän toimeentulon ja toiminnan jatkuvuuden sekä ilmastonmuutoksen aiheuttamien haasteiden kanssa. Huolimatta näistä tummista pilvistä, uskon kahvin valoisaan tulevaisuuteen, mutta siihen tarvitaan vaikuttavia tekoja.
 

Kannattava kahvinviljely kahvin saatavuuden ja tulevaisuuden keskiössä

 
Olen käynyt kahvitiloilla Afrikassa, Keski-Amerikassa ja Vietnamissa. Kaikilla näillä eri mantereella kahvinviljelijät ovat kertoneet yllättävien sääolosuhteiden lisääntyneen ja vaikuttaneen satoihin – laatuun tai määrään. Ilmastonmuutoksen tuomat äärimmäiset sääilmiöt, kuivuus ja kuumuus, tuovat paljon epävarmuutta kahvinviljelijän toimeentuloon. 
 
Noin 70 prosenttia maailman kahvista tulee pieniltä, alle kahden hehtaarin tiloilta. Tilat ovat perheyrityksiä ja Paulig perheyrityksenä lähtee myös siitä, että kahvinviljelijän on saatava työstään toimeentulo, jolla hän pystyy elättämään itsensä ja perheensä. Kahvinviljelyn kannattavuus alkuperämaissa on ainoa tapa varmistaa, että kahvia on saatavilla tulevaisuudessakin.


Vastuullisuus vaatii tekoja

 
Tällä hetkellä Paulig on tavoittanut kumppanuushankkeidensa kautta jo lähes 100 000 kahvinviljelijää. Paulig on perustajajäsen vuonna 2001 perustetussa International Coffee Partners -hankkeessa, jonka piiriin kuuluu lähes 66 000 viljelijää. Nyt yhdessä vientiyritysten kanssa aloitetut uudet Pauligin omat yhteistyöhankkeet Kolumbiassa ja Nicaraguassa tavoittavat noin 1500 kahvitilaa. Lisää omia hankkeita perustetaan parhaillaan Afrikkaan ja Etelä-Amerikkaan. Näiden kautta tullaan tukemaan yhteensä kymmeniä tuhansia viljelijöitä. 
 
Huomioimme kestävän kehityksen myös omissa toiminnoissamme ja tuotantomme on edelläkävijä ympäristöasioissa: paahdamme puhtaasti biokaasulla, emme tuota lainkaan kaatopaikkajätettä ja kaikki kahvipakkauksemme ovat kierrätettäviä. 
 
Olemme päättäneet, että kaikki kahvimme tulee vastuulliseksi varmennetuista lähteistä vuoden 2018 loppuun mennessä. Tiedämme, missä ja millaisissa olosuhteissa kahvi kasvaa. Jatkossa olemme vielä enemmän mukana kumppanuushankkeissa, jotka auttavat kahvinviljelijöitä parantamaan toimeentuloaan ja koko paikallisen yhteisön hyvinvointia.

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Back to top