Ostopäällikön terveiset Kolumbiasta!

Ostopäällikkömme Andras lähti kevään ajaksi Kolumbiaan oppimaan tästä tärkeästä kahvimaasta lisää. Lue Andraksen mietteet tulevista kuukausista!

Pari viikkoa sitten istuin lentokoneessa, mietiskellen ja uteliaana odotellen tulevaa. Olin matkalla Kolumbiaan oppimaan ja tutustumaan syvemmin Kolumbian kahvinviljelyyn. Olen ensimmäisen kuukauden Kolumbian kansallisen kahvifederaation (FNC) vieraana ja tarkoituksena on saada kokonaisvaltainen läpileikkaus kahviteollisuudesta kahvitiloilta kahvin hankinnan ja laadunvarmistuksen kautta aina satamiin ja kahvinvientiin saakka.

FNC:llä on erittäin merkittävä rooli Kolumbian kahvinsektorille: sen tutkimus-, vastuullisuus-, viljelijöiden neuvonta- ja uudistamistyö on ollut suurimpana syynä Kolumbian tuottavuuden nousuun vuosien 2007-2010 kasvitautiepidemian jälkeen.

 

 

 

 

 

Vastuullisia toimintatapojamme arvostetaan

Kun vasta ensimmäiset viikot Kolumbiassa ovat takana, olen oppinut jo paljon uutta ja käynyt hyviä keskusteluja vastuullisuudesta ja kahvinviljelyn tulevaisuudesta Kolumbiassa. Ennen kaikkea olen ymmärtänyt taas, kuinka arvostettu paahtimo Paulig on kumppaneidemme silmissä. Työtämme ja tapaamme lähestyä vastuullisuutta arvostetaan suuresti.

Seuraavat kuukaudet tulen viettämään muiden strategisten kumppaneidemme kanssa.

Tämä kevät on meille ainutlaatuinen mahdollisuus tiivistää yhteistyötämme ja suhdettamme kolumbialaisiin kumppaneihimme, sillä tuleehan Kolumbiasta 26 % hankkimastamme raakakahvista.

Terveiset Suomeen!  Kirjoittelen taas kuulumisiani kevään kuluessa, ehkä ensi kerralla espanjaksi. Kieli alkaa tarttua päivä päivältä paremmin ja olenkin jo muuttumassa hyvää vauhtia puolilatinoksi ;)

Saludos,

András

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Kirjoittaja: András Koroknay-Pál

Head of Sourcing, Green Coffee & Hedging

András vastaa Paulig Coffeen raakakahvin hankinnasta. Hän vietti kevään 2017 Kolumbiassa tutustumassa tähän tärkeään kahvimaahan paremmin.