Kuukauden kuluttajakysymys: Pitääkö suodatinpussi kastella?

28.3.2018

Kahviammattilaiset suosittelevat kostuttamaan suodatinpussin minimoidakseen suodatinpaperista lähtevän paperin maun ja pitääkseen suodatinpaperin tiiviisti paikallaan varsinkin käsin suodatettaessa. Tärkeintä on kuitenkin käyttää oikeankokoisia ja -muotoisia suodatinpapereita ja taitella suodatinpaperin reunat. 

Laadukas, aromihuokoinen suodatinpussi uuttaa hyvän kahvin. Ruskeat ja valkoiset Melitta-suodatinpaperit ovat ostohetkellä lähes yhtä suosittuja. On makuasia kummasta pitää, molemmat vaihtoehdot ovat ympäristöystävällisiä ja uuttavat hyvän kahvin.  
 
Tärkeää on käyttää aina oikeankokoista ja -muotoista suodatinpaperia. Istuvuuden takaamiseksi suodatinpussin reunat taitellaan saumoja pitkin ja suodatinpussi asetetaan kuivaan suodattimeen. Näin varmistat, ettei kahvijauhe valu yli reunojen eivätkä suodatinpussin saumat aukea.   
 
Melitta-suodatinpussia ei tarvitse kostuttaa erikseen ennen kahvin valmistusta. Kahviharrastajat perustelevat suodatinpussin kostuttamista kahvin maulla ja että näin varmistettaisiin kahvin oikea voimakkuus, kun koko vesimäärä imeytyy vain kahvijauheeseen, ei suodatinpaperiin, ja sekä suodatin että kahvikannu lämpenevät. Kotioloissa suodatinpussin kostuttaminen ei ole tarpeen eikä ylimääräisiä ennakkovalmisteluja tarvita. Kostuttamisesta ei toki ole haittaa, jos sellaista haluaa kokeilla. 
 
Suositeltavaa olisi valmistaa kahvia aina vähintään 4 kuppia, jotta makuprofiili säilyy halutunlaisena. Varsinkin pieniä määriä valmistettaessa kahvia voi lisätä hiukkasen enemmän, koska suodattuminen on nopeaa. 
 
Melitta-suodatinpussit ovat biohajoavia ja ne voi mainiosti kompostoida. 
 
Kahviterveisin Kaisa kuluttajapalvelusta