Onko pehmennyt kahvipaketti käyttökelpoinen?

12.7.2019

Ilmatiivissä paketissa kahvi säilyy aromikkaana noin yhden vuoden. Entä, jos ostin vahingossa pehmeän paketin?

Jauhetun kahvin maku muuttuu herkästi hapen vaikutuksesta, joten kahvi pakataan ilmatiiviisiin vakuumi- eli tyhjiöpakkauksiin, tuttavallisemmin tiiliskivipakkauksiin. Ilma poistetaan pakkauksesta ennen sulkemista, ja siksi avaamaton, ehjä pakkaus on kova. Kahvi säilyttää siinä hyvän makunsa pitkään. Tämä mullistava pakkausteknologia otettiin Pauligilla käyttöön vuonna 1964.

Kahvi pakataan laminaattiin, joka on kestävää materiaalia. Joskus pakkaus on kuitenkin saattanut esimerkiksi kolhiintua varastoinnin tai kuljetuksen aikana, jolloin siihen on tullut mikrovuoto ja se on pehmentynyt.

Pehmeneminen vastaa saamaa, kuin paketti olisi avattu pehmenemishetkellä.  Mikäli paketti on hiljattain pehmentynyt, se kannattaakin ottaa heti käyttöön. Jos paketti on ollut pehmenneenä yli viikon, emme suosittele enää käyttämään kahvia. Kahvi on päässyt hapen kanssa tekemisiin ja sen maku on alkanut jo muuttua.

Mikäli kuitti on tallella, pehmenneen paketin voi ostopaikassa vaihtaa uuteen tuotteeseen. Toinen vaihtoehto on lähettää paketti meille tänne Pauligille

Tutkimme, mistä pehmeneminen johtuu ja tietenkin korvaamme viallisen tuotteen.

 

Ihanaa kesää kaikille kahvinystäville!

Terveisin Marjo kuluttajapalvelusta

 

 

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Back to top