Kaipaatko vaihtelua tutun kahvin rinnalle?

8.9.2019

Kuluttajapalvelu vinkkaa vaihtoehtoja Juhla Mokan ystävälle.

Juhla Mokka on Suomen suosituin kahvi. Sen historia alkoi vuonna 1929, jolloin paahtimo täytti 25 vuotta ja kahvisekoitus N:o 25 sai paahtimon 25-vuotisjuhlan kunniaksi kahvi nimen Juhlasekoitus. Nykyisin tunnemme tämän suomalaiseen makuun kehitetyn, keskitäyteläisen ja marjaisan kahvisekoituksen nimellä Juhla Mokka. Mutta jos olet jo kauan juonut Juhla Mokkaa ja kaipaat vaihtelua, mitä kannattaisi kokeilla seuraavaksi?


Kahvin makuun vaikuttavat täyteläisyys, hapokkuus ja aromikkuus. Kullakin Pauligin kahvilla on oma makuprofiiliasteikkonsa, joka löytyy paketin takaosasta. Se auttaa vertailemaan eri kahveja ja helpottaa oman lempikahvin löytymistä. Kahvista voi maistaa eri vivahteita, kuten esimerkiksi hedelmäisyyttä, marjaisuutta tai mausteisuutta.


 

Oma suosikkini on tällä hetkellä Paulig Café Sydney, joka on miellyttävän hapokas ja tasapainoinen kahvisekoitus, jonka mausta voi löytää hedelmäisyyttä ja hunajaista makeutta. Sen 100% arabica-kahvipavut tulevat  Afrikasta ja Latinalaisesta Amerikasta. Paahtoasteeltaan se on 2 eli hieman perinteistä Juhla Mokkaa tummemmaksi paahdettu, mutta kuitenkin vielä vaaleapaahtoinen.


Toinen kokeilemisen arvoinen kahvi on Paulig Mundo Reilun kaupan luomukahvi.  Sen lempeän paahteisessa maussa on vivahteena tummaa sokeria ja hunajaa. Sen 100 % arabica-pavut tulevat pääasiassa Meksikosta. Paahtoasteeltaan Mundo on keskipaahtoista eli paahtoaste 3.


Jokaisella kahvilla on omat ominaispiirteensä ja makunsa. Tänä syksynä Origins Blend -tuoteperheen kahveja saa 75g kokeilupakkauksissa, joista valmistat pannullisen eli kymmenen kuppia kahvia. Maista ja testaa rohkeasti!

 

Antoisaa makumatkailua,

toivottavat kuluttajapalvelun tytöt

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Back to top