Ensimmäisenä maailmassa uusiutuvat raaka-aineet tyhjiöpakkauksiin

17.10.2018

Tämän syksyn aikana kaikki Pauligin vakuumipakatut kaupunkikahvit, Mundot ja Juhla Mokka Luomu on pakattu 45-prosenttisesti uusiutuvista kasvipohjaisista raaka-aineista valmistettuun laminaattiin. Tavoitteemme on, että vuoteen 2025 mennessä kaikki kahvipakkauksemme on valmistettu 100%  uusiutuvista raaka-aineista. Löydät tietoa pakkauksen uusista ominaisuuksista kahvipaketin kyljessä olevista symboleista.

Paulig käyttää kahvipakkauksissaan toimivia ja laadukkaita pakkausmateriaaleja, jotka suojaavat kahvituotetta, mutta kuormittavat ympäristöä mahdollisimman vähän. 
Kahvipakkauksen perustehtävä on suojella kahvia hapelta ja valolta, iskuilta ja pistoilta sekä ennen kaikkea säilyttää kahvi paahtotuoreena ja aromikkaana. Pakkausmateriaalejamme kehitetään käyttämällä yhä enemmän uusiutuvia raaka-aineita fossiilipohjaisen muovin sijaan. Uusista ominaisuuksista kerrotaan pakkauksissa olevilla symboleilla. 

Mitä hiilijalanjälkimerkintä pakkauksessa kertoo?

Hiilijalanjälkimerkintä mm. uuden kaupunkikahvin Paulig Café Sydney kyljessä kertoo, että pakkaus on valmistettu 45-prosenttisesti kasvipohjaisista uusiutuvista raaka-aineista, mikä pienentää pakkauksen hiilijalanjälkeä reilut 10%. Paulig toi ensimmäisenä maailmassa uusiutuvat raaka-aineet kahvin vakuumipakkauksiin. 
Pakkauslaminaatteja kehitetään jatkuvasti ja kehitystyön alla on jo laminaatteja, joiden hiilijalanjälki on 15-20 % pienempi. Kun nämä laminaatit otetaan käyttöön, pakkauksen painatusta ei tarvitse tässä vaiheessa muuttaa.
Paulig Café Sydneyn lisäksi myös muut vakuumipakatut kaupunkikahvit Café New York, Café Barcelona, Café Havana ja Café Parisien siirtyvät syksyn aikana vastaavaan materiaaliin. Uudessa laminaatissa ovat jo myös Reilun kaupan luomukahvi Mundo ja Mundo Dark ja siihen siirtyvät lähitulevaisuudessa Juhla Mokka Luomu sekä Mundo papupussi.
Tavoitteenamme on, että vuoteen 2025 mennessä kaikki vakuumikahvipakkauksemme on valmistettu 100% uusiutuvista raaka-aineista.

Oletko tunnistanut nämä merkit?

C/LPDE suurin yksittäinen raaka-aine, kasvi- eli biopohjaista muovia.

Elintarvikekelpoisen muovin merkki on tarpeen esim. Venäjän markkinoilla.

Tämä merkki kehottaa lajittelemaan ja laittamaan pakkauksen roskiin.

Yksi useimmin kysytyistä kuluttajakysymyksistä on paketin kierrätysohje. Kaikki Pauligin kahvipakkaukset, sekä alumiinia sisältävät että pelkät muovipakkaukset, lajitellaan muovinkeräykseen. Toinen vaihtoehto on lajitella kahvipakkaus sekajätteeseen, jolloin se hyödynnetään energiaksi.

Kahviterveisin Kaisa kuluttajapalvelusta

 

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.