Vuosi tyyliuudistuksesta

Kun aloitin työtehtäväni 19. Paulana, oli uusi tyyli heti mukana. Vaikka tyyli on vasta nyt otettu vahvasti käyttöön, on taustatyöstä tehty jo hyvin pitkään. Mistä tyyliuudistuksessa oikein on kyse, miksi se tehtiin ja mitä ajatuksia se minussa herättää?

Viime vuonna näihin aikoihin Paulan uutta tyyliä lähdettiin etsimään yhteistuumin kuluttajien kanssa. Järjestimme kilpailun, jossa bloggaajien ja vaatesuunnittelijoiden muodostamat työparit kisasivat mahdollisuudesta uudistaa Paulan vaatekaappi. 

Pauligin paahtimolle kokoonnuttiin arvioimaan neljää finalistityötä yhdessä raadin kanssa, joka koostui pauligilaisista sekä muodin ammattilaisista. Paulan seuraajat saivat osallistua suunnitteluprosessiin alusta alkaen kommentoimalla työparien ehdotuksia blogeissa. Joulukuussa 2014 päättyneen kisan voittajaksi selviytyi vaatesuunnittelija Elina Laitisen ja bloggaaja Laura Pollarin muodostama työpari tyylillään "Flora".

Joko sinä tunnet Paulan uuden Flora-tyylin?

                                   

Flora-asu on näyttävä kokonaisuus, joka koostuu useista eri elementeistä: puna- ja sinikuosisesta paitamekosta, vajaamittaisista printtihousuista sekä päähuiveista. Jalkineeksi asuun sopii kevyet vapaa-ajan lenkkarit. Itse olen mieltynyt erityisesti Karhun kotimaisiin Albatross-sneakereihin. Koska vaatteet on ommeltu mittojeni mukaan, ne istuvat todella hyvin ja käyttö on mukavaa.

Uusi tyyli on toivoakseni tehnyt Paulan helpommin lähestyttäväksi nuoremmalle sukupolvelle, jolle kuparista kahvipannua kantava kansallispukuinen Paula on ehkä tuntematon. Flora-asu mahdollistaa osallistumisen luontevasti hyvin erilaisiin tapahtumiin ja tilaisuuksiin kuten esimerkiksi viime kesänä Flow-festivaaleille. Koen, että uudessa tyylissä voin olla rempseämpi ja sitä kautta myös lähestyttävämpi, joka toivottavasti tuo uusia seuraajia eri kanavissa.

Käy lukemassa bloggaaja Laura Pollarin näkemyksiä Paulan uudesta tyylistä.

Tyyliuudistuksen loppuun saattaminen on näin yksi tärkeimmistä tehtävistäni. Mutta uusi tyyli merkitsee paljon muutakin kuin uusia vaihtoehtoja vaatetuksessa. Uutena Paulana tehtäväni on näkyä entistä aktiivisemmin sosiaalisessa mediassa kertomassa kahvikulttuurin saloista ja hienoista tapahtumista. Oletko ollut linjoilla?

Minut sekä uuden Flora-asuni voit nähdä tulevana viikonloppuna Tampereella Kädentaidot-messuilla, jossa suunnittelija Elina Laitinen on haastateltavani perjantaina. 

Seuraathan kuulumisiani Instagramissa, Snapchatissa sekä Twitterissä @pauligin_paula :)

 

Terveisin

Maija

Pauligin 19. Paula