Flora on Paulan uusi tyyli!

Paulan uusi tyyli –kampanjan alkutahdit lyötiin alkusyksystä ja nyt, juuri ennen joulua, on äänestys saatu päätökseen ja valintaraati tehnyt päätöksensä. Paulan uusi tyyli kantaa nimeä Flora.

Floran takaa löytyvät bloggari Laura Pollari, eli bloginimeltään Laura de Lille ja vaatesuunnittelija Elina Laitinen ovat tyytyväisiä projektiin.

Koko juttu tuntui alusta saakka todella innostavalta - koko idea on niin harvinainen! Lisäksi usein blogiyhteistyöt ovat pitkälti tuotesijoitteluun perustuvia. Tässä pääsi todella osaksi luovaa projektia ja tekemään jotain konkreettista, summaa Laura tunnelmia kampanjan ajalta.

Elina kertoo suunnittelijan näkökulmasta projektin olleen sopivasti jännittävä.

Tietenkin ikonisen hahmon asuun tarttuminen tuo projektiin oman haasteensa. Paulan seuraajakunnassa tulee varmasti olemaan yhtä monta ääntä tyylin puolesta, kuin sitä vastaan. Tarkoitus ei kuitenkaan ollut lähteä tekemään kansallispukua uudelleen tai korvaamaan sitä. Paulan tunnistettavuus arkityylissäkin muodostuu elementeistä, jotka löytyvät Sääksmäen kansallispuvussa.

Paulan tyyliksi valikoitunut Flora koostuu erilaisista paitamekoista, puseroista, housuista ja hiuksiin kiedottavasta huivista eri sävyissä ja printtikuosisina. Yhdisteltävyys, mukavuus ja muunneltavuus olivat tyylin muodostamisessa keskeisessä roolissa.

Asu ei saanut olla mikä tahansa työtyyli vaan nimenomaan jatkossakin Paulan täytyy olla tunnistettava. Suurelle osaa nuoresta yleisöstä Paula on hahmona tuntematon ja nyt kun uuden tyylin saanutta Paulaa lähdetään jalkauttamaan nuoremmalle kohdeyleisölle, tulee viitteiden myös historiaan olla selvillä.

Elina kertoo tämän olleen johtotähtenä myös suunnittelemassaan printtikuosissa, joka tyylittelee Sääksmäen kansallispuvun ikonista kukkaornamenttia. Kuosin lisäksi värisävyt ja paitamekon vyötäröä korostava siluetti heittävät lempeän viitteen historiasta moderniin työasuun.

Heti aluksi keräsin mood boardiini tyyliä, joka Paulalla olisi, jos hän olisi vaikkapa kahvilanpitäjä. Käytännöllistä, unohtamatta kauneutta, kuvailee Laura.

Elina on samoilla linjoilla. Tarkoitus oli luoda kokonainen tyyli, jonka osat olisivat helposti yhdisteltävissä aina kunkin ajan Paulan omaan tyyliin. Näin Paulan tyyli personoituu jokaiseen Paulaan säilyen kuitenkin tunnistettavana.

Ja olisihan se hienoa, jos tämän päivän tytöt katsoisivat jatkossa tyyli-inspiraatiota Paulalta! Vähän kuin silloin 50-luvulla!