Sydneyn sykettä kotikulmilla

27.2.2019

Café Sydney on inspiroitunut Australian värikkäästä kahvikulttuurista, jossa aamiaista nautitaan kiireettömästi pitkin päivää, jokainen bisnespäivä voi olla myös biitsipäivä ja josta kahvimaailman trendit usein saavat alkunsa. Kukapa ei haaveilisi aamukahvin aikana rennosta Sydney-tunnelmasta, varsinkin näin keskellä Suomen kevättalvea. Älä kuitenkaan vielä varaa lentoja Sydneyn sykkeeseen, sillä voit viettää aussipäivän kätevästi myös Helsingissä!

Brekua kelloon katsomatta

Joskus viikonloppuaamut vierähtävät unihiekat silmissä perinteisen aamiaisajan ohi. Ja joskus aamupalaa vain ihan oikeasti tekee mieli lounaaksi tai jopa illalliseksi. Ausseissa suosittua All Day Breakfastia saa kirjaimellisesti herkutella kelloon katsomatta. Runsaan aamiaskattauksen pariin on ihanaa kutsua ystävät vaikkapa kiireettömänä viikonloppuiltapäivänä. Voit kattaa All Day Brekun kotiin avokadoleipien ja smoothiebowlien kera tai vierailla esimerkiksi hurmaavassa Café Kuumassa. 

 

Café Kuuman avokado toast on noussut Helsingissä jo suoranaiseksi ilmiöksi, eikä suotta. Herkullinen leipä on ihanan rapea ja avokado mehevä. Aamupalasettiin valittu chiapudding ei myöskään jää maultaan kakkoseksi. Chiapuddingissa maistuu juuri sopivasti kookos ja marjainen sose kruunaa kokonaisuuden. Kuuman settiin voit myös valita jogurttia, smoothieta tai croissantin. Eli vaihtoehtoja riittää aivan jokaiselle! Perussetin lisäksi kannattaa kokeilla Kuuman munakokkelia, joka on täynnä makua.

 

Café Kuumassa saat herkullisen aamupalakattauksen aina arkisin klo 19:00 asti Kämp Galleriassa. Viikonloppuna voit nauttia aamupalaa pitkän kaavan mukaan Paulig Kulmassa!

Biitsipäivä Helsingin keskustassa

Mitä olisi kunnon Sydney-päivä ilman rentoutumista vesileikkien äärellä? Keskellä Suomen talvea tämä voi äkkiseltään tuntua mahdottomalta yhtälöltä, mutta onneksi jonkin aikaa sitten avattu Allas Sea Pool tarjoaa mahdollisuuden pulikointiin keskellä Helsinkiä. Allas Sea Poolilta löydät sekä merivesialtaan että lämmitetyn altaan, joten sekä uskaliaimmat uimarit että vilukissat ovat kuin kotonaan. Lämmitetyn altaan lämpötila lähentelee 30 astetta, joten kaipaus Bondi-rannalle ei pääse äitymään liian suureksi. Lämmin uima-allas tuntuu luksukselta keskellä talvipäivää ja tilavat saunat pitävät uimarin lämpimänä myös altaan ulkopuolella. Rauhaisin aika iskeä Altaalle on arkipäivänä, mutta myös viikonloppuna joukkoon mahtuu vallan hyvin.

 

Varsinaista rantatunnelmaa voi metsästää myös Biitsi.fi:ltä, jossa pääset kokeilemaan taitojasi rantalentiksen parissa kaveriporukan kera. Myös Löyly ja Sompasauna tarjoavat kylmää pelkäämättömille uimareille avannon ja Australiaakin lämpimämmät lauteet!

Freakshake päivässä pitää kaamoksen loitolla

Kahvilamaailman taatusti överein trendi on tällä hetkellä tietysti Freakshake eli Monsteripirtelö! Australiasta lähtöisin (tai ainakin sille kreditoitu!) herkku kruunaa siis Sydney-päivän. Freakshaken idea on yksinkertainen: Enemmän on enemmän. Freakshake voi syntyä jäätelöstä, kahvista, kaakaosta, siirapista, kookoksesta, vaahtokarkeista, maidosta, kekseistä tai oikeastaan ihan mistä vain taivaan ja maan väliltä. Ainoa sääntö on, että sitä on paljon ja runsaasti! Freakshake onkin helppo valmistaa kotona, kokeile vaikka mansikkaista Twisted Tazzaa, Cookie Monsteria tai Kahvi-korvapuustia! Varoituksena tosin täytyy mainita, että tässä prosessissa usein rapatessa roiskuu ja sotkua ei kannata pelätä.

freakshake

 

Jos haluat nauttia herkun valmiina (ja ilman sotkua!), kannattaa suunnata Isoon-Omenaan Kitty’s Milkshakeen! Kitty’s Milkshake on Suomen ainoa 50-luvun tyyliin toteutettu pirtelömyymälä, jonka luomukset haastavat Australialaiset serkkunsa ansiokkaasti. Vahva suositus vadelmaiselle Pink Dreamille, jonka vadelmainen maku oli juuri sopivan kirpeä ja samaan aikaan makea. Rocky Roadissa taas maistuu vienosti kahvi, joka on aina plussaa!

Voit inspiroitua lisää Australian kahvikulttuurista täällä ja nappaa talteen myös soittolistat ja kirjasuositukset Sydney-päivään.

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Back to top