Pressopannu eli French press uuttaa ihanan täyteläistä ja aromikasta kahvia, sillä kahvin luontainen rasva suodattuu mukaan kahviin toisin kuin suodatinpaperia käyttäessä. Ranskasta maailmalle rantautunut pressopannukahvi sopii loistavasti esimerkiksi viikonloppubrunssille!
Pressopannulla valmistat täyteläistä kahvia
Pressopannukahvin täyteläisen maun salaisuus on kahvin luontainen rasva, jota ei suodateta pois vaan aromit saavat pyöriä pannussa vapaasti. Valitse pressopannuun sille varta vasten jauhettu kahvi. Valikoimastamme löytyy paljon pressopannulla valmistettavaksi soveltuvia kahveja, jotka tunnistat pakkauksen kuvamerkinnästä:

Pressopannu on helppo väline kahvin valmistukseen

Tarvikkeet:
- pressopannu
- kahvipavut ja kahvimylly tai pressopannuun soveltuva suodatinjauhatus
- vesikannu
- vaaka
- lusikka
Ohje:
- Lämmitä pressopannu etukäteen kuumalla vedellä.
- Mittaa kahvi. Hyvä määrä on yksi mitallinen kahvia per 1,25dl vettä (vaa'alla mitattuna 6-7g kahvia per 100g vettä). Litran pressopannuun mittaat siis noin 9 mitallista (67g) kahvia.
- Kaada kahvin päälle keitetty vesi ja aseta kannellinen mäntäosa pannun päälle, jotta kahvin aromit eivät katoa.
- Anna tekeytyä noin 4 minuuttia, sekoita ja paina kannen mäntä alas.
Juo kahvikupillisesi kiirreettömästi ja nautiskellen!