Pannukahvi on pop!

17.2.2014

Kahvin eri suodatusmenetelmistä on innostuttu jo hyvän aikaa, mutta yksi perinteikäs menetelmä on suotta jäänyt vähemmälle hehkutukselle - nimittäin pannukahvi! Pannu on sopivan retro ja rustiikkinen tapa valmistaa kahvia, ja sillä saa kahvin valmistukseen reipasta tekemisen meininkiä. Tottakai pannukahvi myös maistuu ihanan täyteläiseltä! Milloinkohan joku kahvila ottaa pannukahvin listalleen, vai löytyykö sellainen paikka jo?

Pannukahvia valmistat perinteiseen tyyliin esimerkiksi näin:

• Käytä puhdasta teräspannua. Vintiltä löytynyt mummon kuparipannukin käy, jos sisäpinta on varmasti ehjä ja puhdas.
• Kiehauta pannussa raikasta, puhdasta vettä. Kun vesi kiehuu, lisää 7 grammaa eli yksi mitallinen pannujauhettua kahvia vesikupillista kohti sekä yksi mitallinen ”pannulle”.
• Kuohauta kahvi kerran ja siirrä sitten hautumaan 4–5 minuutiksi.
• Kaada valmis kahvi lämmitettyyn tarjoilukannuun. Näin hautuminen pysähtyy oikealla hetkellä, eivätkä porot tule mukana kuppiin. Suositeltava tarjoilulämpötila kahville on 75–80 astetta.
• Puhdista pannu huolellisesti käytön jälkeen.