Pannukahvi on perinteikäs kahvin valmistusmenetelmä, joka on viime vuosina jäänyt vähemmälle hehkutuksella - ja aivan suotta! Pannu on sopivan retro ja rustiikkinen tapa valmistaa kahvia, ja sillä saa kahvin valmistukseen reipasta tekemisen meininkiä. Pannukahvi myös maistuu ihanan täyteläiseltä!
![pannukahvi Pannukahvi ja kahvikupillinen pöydällä.](/sites/default/files/styles/article_width_786/public/media/pannukahvi-keitto.jpg?itok=6WyfeYTw)
Pannukahvi maistuu täyteläiseltä
Pannukahvi on valmistusmenetelmä, jossa kahvi keitetään pannussa ilman suodatinpaperia. Kahvista tulee täyteläisen makuista, sillä kahvin rasvat jäävät kahvijuoman joukkoon eivätkä suodatu pois.
Pannukahvi valmistuu näin
-
Valmista pannukahvi käyttämällä puhdasta teräspannua. Vintiltä löytynyt mummon kuparipannukin käy, jos sisäpinta on varmasti ehjä ja puhdas.
-
Kiehauta pannussa raikasta, puhdasta vettä. Kun vesi kiehuu, lisää 7 grammaa eli yksi mitallinen pannujauhettua kahvia vesikupillista kohti sekä yksi mitallinen ”pannulle”.
-
Kuohauta kahvi kerran ja siirrä sitten hautumaan 4–5 minuutiksi.
-
Kaada valmis kahvi lämmitettyyn tarjoilukannuun. Näin hautuminen pysähtyy oikealla hetkellä, eivätkä porot tule mukana kuppiin. Suositeltava tarjoilulämpötila kahville on 75–80 astetta.
-
Puhdista pannu huolellisesti käytön jälkeen.
Nauti ihanan täyteläisestä kahvikupillisesta!