Pannukahvi - täyteläistä kahvia retrosti

17.8.2021

Pannukahvi on perinteikäs kahvin valmistusmenetelmä, joka on viime vuosina jäänyt vähemmälle hehkutuksella - ja aivan suotta! Pannu on sopivan retro ja rustiikkinen tapa valmistaa kahvia, ja sillä saa kahvin valmistukseen reipasta tekemisen meininkiä. Pannukahvi myös maistuu ihanan täyteläiseltä!

Pannukahvi ja kahvikupillinen pöydällä.

 

Pannukahvi maistuu täyteläiseltä

Pannukahvi on valmistusmenetelmä, jossa kahvi keitetään pannussa ilman suodatinpaperia. Kahvista tulee täyteläisen makuista, sillä kahvin rasvat jäävät kahvijuoman joukkoon eivätkä suodatu pois.

Pannukahvi valmistuu näin

  1. Valmista pannukahvi käyttämällä puhdasta teräspannua. Vintiltä löytynyt mummon kuparipannukin käy, jos sisäpinta on varmasti ehjä ja puhdas.

  2. Kiehauta pannussa raikasta, puhdasta vettä. Kun vesi kiehuu, lisää 7 grammaa eli yksi mitallinen pannujauhettua kahvia vesikupillista kohti sekä yksi mitallinen ”pannulle”.

  3. Kuohauta kahvi kerran ja siirrä sitten hautumaan 4–5 minuutiksi.

  4. Kaada valmis kahvi lämmitettyyn tarjoilukannuun. Näin hautuminen pysähtyy oikealla hetkellä, eivätkä porot tule mukana kuppiin. Suositeltava tarjoilulämpötila kahville on 75–80 astetta.

  5. Puhdista pannu huolellisesti käytön jälkeen.

Nauti ihanan täyteläisestä kahvikupillisesta!

 

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Back to top