Näin puhdistat kahvinkeittimen

15.12.2017

Olipa kahvin valmistusmenetelmä mikä tahansa, puhtaus on puoli kahvia.

Kahvirasva irtoaa kotikonstein!

Jos kahvipannu on pinttynyt ja siihen on jäänyt kahvin rasvoja, ei kahvista tule hyvää. Siispä pannut ja laitteet tulisi pitää puhtaina.

Kahvinkeitin kannattaakin puhdistaa säännöllisesti. Jos kahvin sisältämä rasva jää laitteen osiin, se liukenee juomaan ja antaa sille eltaantuneen maun. Pese siis lasipannu ja suodatin käytön jälkeen mieluiten käsin kuumalla vedellä ja astianpesuaineella.

Perusteellisempi kotikonsti on poistaa putkistoihin jäänyt kahvirasva lämpimällä ruokasoodaliuoksella (3 rkl ruokasoodaa 1 litraan vettä) ja kaatamalla seos kahvinkeittimen vesisäiliöön. Kun puolet seoksesta on valunut pannuun, keittimen virta sammutetaan ja seoksen annetaan vaikuttaa noin 30 minuuttia. Vaikutusajan jälkeen keitin käynnistetään uudelleen ja seoksen annetaan valua keittimeen. Puhdistuksen jälkeen laite huuhdellaan vielä valuttamalla puhdasta vettä pari kolme kertaa laitteen läpi.

Vastuksen ympärille muodostunut kalkki estää veden kuumenemisen ja hidastaa veden kulkua vedentuloputkessa. Poista säännöllisesti myös kalkki asianmukaisella kalkinpoistoaineella (esim. Melitta ANTI CALC) noudattaen pakkauksen ohjetta:

·         Melitta ANTI CALC (20g) annospussi riittää yhteen käyttökertaan. Liuota pussin sisältö 500 ml:n lämmintä vettä.

·         Kaada kalkinpoistoliuos kahvinkeittimen vesisäiliöön.

·         Kytke virta keittimeen ja juoksuta puolet liuoksesta läpi.

·         Katkaisen virta ja anna kalkinpoistoliuoksen vaikuttaa noin 30 minuuttia.

·         Valuta puhdasta vettä laitteen läpi pari kolme kertaa.

Hyvä muistisääntö on poistaa kalkki aina, kun aloitat uuden suodatinpaperipakkauksen (80kpl).
Etikka ei sovi kahvinkeittimen puhdistukseen.

Ja vielä yksi tärkeä asia! Kun aloitat kahvinvalmistuksen, mittaa raikas, kylmä vesi kahvinkeittimen vesisäiliöön puhtaalla, vain veden annosteluun tarkoitetulla mittakannulla. Näin et siirrä kahvirasvaa koneen putkistoihin.

Hyviä kahvihetkiä kuluttajapalvelusta!

Kaisa