Muoviton maaliskuu!

Meneillään oleva kuukausi on ristitty muovittomaksi maaliskuuksi ja tällä hetkellä monet yritykset, yhteisöt sekä yksityishenkilöt pyrkivätkin kiinnittämään huomiota muovin käyttöönsä. Maailma todella hukkuu muoviin: esimerkiksi merten muoviroska on yksi suurista globaaleista haasteistamme. Muovia on kuitenkin vaikea vältellä, sillä sitä käytetään esimerkiksi monien elintarvikkeiden pakkauksissa - myös kahvipaketeissa. Kuinka jokainen meistä voisi kantaa kortensa kekoon muoviongelman ratkaisemiseksi?  

Muovia löytyy nykyään lähes kaikesta, jopa kahvipaketeista (lue myös aiempi blogimme biohajoavista pakkauksista ja miten pakkaustemme ympäristöystävällisyyttä kehitetään).

Täydellinen muovittomuuden tavoittelu onkin haastavaa. Sen sijaan tärkeää on, että jokainen huomaisi turhan muovin määrän arjessaan ja löytäisi tapoja pienentää tuota määrää.  Jos jokainen meistä tekisi edes pienen korjausliikkeen, olisi sillä suuremmassa mittakaavassa mielettömän suuri vaikutus. Alla muovittoman maaliskuun viisi HELPPOA vinkkiä, joihin JOKAINEN meistä pystyy. 

1. KIERRÄTÄ

Vaikka kierrättämisellä ei ratkaista koko ongelmaa, päätyy muovi sen kautta ainakin uudelleen käytettäväksi. Yhä useammasta taloyhtiöstä löytyy nykyään muovinkierrätysastia, johon muovipakkaukset voi lajitella. Saatat hämmästyä, kuinka suuri osa jätteistäsi on muovia!

Myös kahvipakkaukset kierrätetään muovinkeräykseen. Lue tästä lisätietoja kahvipakettien kierrättämisestä.

2. PILLIT

Vältä muovisia kertakäyttöpillejä ja kannusta myös lähiravintolaasi / kahvilaa / anniskeluravintolaasi luopumaan niistä tai vaihtamaan ne muovittomiin vaihtoehtoihin. 

3. EI KERTAKÄYTTÖKUPEILLE

Kertakäyttömukien sijaan voit hankkia itsellesi KeepCupin tai muun kestävän TakeAway-mukin kahvillesi. Monesta kahvilasta saa jopa alennusta omalla mukilla!

Paulig Shopista löydät valikoiman take away -mukeja. 

4. EI MUOVIPUSSEILLE

Vaihda kaupasta ostetut muovipussit kangaskasseihin (todella fässön) ja pidä niitä mukanasi ostoksilla. Irtohedelmät ja -vihannekset voi pakata kaupassa kaikki samaan pussiin tai niille voi hankkia kestokassin. Kuorittavat vihannekset ja hedelmät voi myös kantaa kaupasta kotiin kokonaan ilman erillistä hedelmäpussia.

5. MUOVITON KOSMETIIKKA

Monissa kosmetiikkatuotteissa vähintään pakkaus on muovia. Ota askel muovittomampaan suuntaan vaihtamalla esimerkiksi käsisaippuat pala-saippuaksi ja mikromuovia sisältävät kuorinta-aineet itsetehdyksi kuorintasekoitukseksi.

Esimerkiksi kahvista saa valmistettua itse erinomaisen vartalokuorinnan.

Hyvää muovitonta maaliskuuta kaikille <3

Terkuin,

 

Maija 

Pauligin Paula

 

Kirjoittaja: Paula

Hyvän kahvin lähettiläs

Hyvä kahvin lähettiläänä tunnen kahvit ja kahvitrendit. Tervetuloa tutustumaan kahvin maailmaan!