Kuukauden kysymys: Valmiin kahvin tarjoilu ja säilyttäminen

2.8.2018

Kun kahvi on valmista, sekoita se, odota hetki ja tarjoile.

Sekoita valmis kahvijuoma lusikalla ennen tarjoilua, koska suurin osa kahvin makuaineista irtoaa suodatuksen alkuvaiheessa. Tällöin vahva kahvi jää pohjalle ja laihempi pinnalle. Sekoittaminen käy kätevästi lusikalla.
 
Tarjoile kahvi tuoreena. Kahvi maistuu parhaalta 5 min valmistuksen jälkeen, 75-80 asteisena. Puolen tunnin kuluttua maku alkaa kärsiä. Jos et tarjoile kaikkea kahvijuomaa kerralla, siirrä se termoskannuun. Ethän lämmitä jäähtynyttä kahviasi uudelleen, se on varma tapa saada kitkerät maut esiin. 
 
Kahvijuoman paras säilytyslämpötila on 75-80 astetta. Mikäli lämpötila on alle 75 astetta, kahvijuoma muuttuu sameaksi ja huonon makuiseksi. Jos lämpötila on yli 80 astetta, juomasta haihtuu runsaasti vettä ja kahvista tulee vahvaa. Liian kuumassa kahvin maku muuttuu myös nopeasti kitkeräksi.
 
Älä yhdistä vanhaa ja uutta valmistuserää. Vanhan kahvin kitkerä maku pilaa tuoreen kahvin maun. Jos kahvijuoma on ollut valmiina yli 15 min, sitä ei kannata sekoittaa uuteen kahviin. Muista myös aina huuhdella tyhjentynyt kahvikannu, ennen kuin valmistat siihen uutta kahvia.
 
Kahvisin terveisin Emma Kuluttajapalvelusta

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.