Kuukauden kysymys: Valmiin kahvin tarjoilu ja säilyttäminen

2.8.2018

Kun kahvi on valmista, sekoita se, odota hetki ja tarjoile.

Sekoita valmis kahvijuoma lusikalla ennen tarjoilua, koska suurin osa kahvin makuaineista irtoaa suodatuksen alkuvaiheessa. Tällöin vahva kahvi jää pohjalle ja laihempi pinnalle. Sekoittaminen käy kätevästi lusikalla.

 

Tarjoile kahvi tuoreena. Kahvi maistuu useimmille kahvinjuojille parhaalta 75-80 asteisena. Puolen tunnin kuluttua lämpölevyllä säilytettynä maku alkaa kärsiä. Jos et tarjoile kaikkea kahvijuomaa kerralla, siirrä se termoskannuun. Ethän lämmitä jäähtynyttä kahviasi uudelleen, se on varma tapa saada kitkerät maut esiin. 

 

Kahvijuoman paras säilytyslämpötila on 80-85 astetta. Jos lämpötila on yli 90 astetta, juomasta haihtuu runsaasti vettä ja kahvista tulee vahvaa ja kahvissa olevan kofeiinin karvas maku korostuu. Liian kuumassa kahvin maku muuttuu myös nopeasti kitkeräksi.

 

Älä yhdistä vanhaa ja uutta valmistuserää. Vanhan kahvin kitkerä maku pilaa tuoreen kahvin maun. Jos kahvijuoma on ollut valmiina yli 15 min, sitä ei kannata sekoittaa uuteen kahviin. Muista myös aina huuhdella tyhjentynyt kahvikannu, ennen kuin valmistat siihen uutta kahvia.

 

Kahvisin terveisin Emma Kuluttajapalvelusta

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Back to top