Kahvin säilytys kotona – nauti avattu pakkaus viikossa

Kahvi kasvaa päiväntasaajan molemmin puolin. Raakapavut paahdetaan ja pakataan vasta Suomessa, jotta kahvisi on aina tuoretta!

 
Kahvin ihana maku syntyy kahvisekoituksesta ja paahtamisesta. Kahvipapujen ja -jauheen maku ja aromit kuitenkin pilaantuvat nopeasti, jos niitä ei säilytetä oikein. Kahvin pahimpia vihollisia ovat happi, lämpö, valo ja kosteus. Säilytä kahvi oikein, jotta se ei menetä tuoreuttaan ja aromejaan.
 
Korkealaatuiset pakkausmateriaalit säilyttävät kahvin aromit ja estävät hapen haitalliset vaikutukset. Pakkausmateriaalien ja pakkaustekniikan ansiosta Pauligin kaikilla kahveilla on vähintään vuoden tuoreustakuu. Tyhjiöpakkauksessa eli ns. tiiliskivipakkauksessa ilma imetään pois tyhjiökammiossa, jolloin pakkaus muuttuu kovaksi. Papukahveja ja erikoiskahveja pakataan myös aromipakkauksiin eli venttiilipusseihin. Pakkauksen aromiventtiili pitää kahvin maun ja aromit paahtotuoreina.  
 
Oikein pakattuna ja säilytettynä kahvi on jauhojen tapaan melko säilyvä elintarvike. Kahvin maku kuitenkin muuttuu pitkän säilytyksen aikana, minkä vuoksi säilyvyysaika, noin yksi vuosi, merkitään pakkauksiin ”parasta ennen” -päiväyksenä.
Papukahveissa aromit säilyvät paremmin kuin jauhetussa kahvissa, sillä mitä hienojakoisempaa kahvi on, sitä enemmän happi vaikuttaa sen makuun.
 
Vinkkejä:
 
-Säilytä kahvi aina omassa pakkauksessaan tiiviisti suljettuna viileässä ja kuivassa paikassa. 
 
 
Kahvia ei tule koskaan kaataa paketista säilytystölkkiin, sillä tällainen tuuletus väljähdyttää kahvin ja käynnistää sen sisältämän rasvan eltaantumisen. Jos haluat siirtää kahvin säilytysrasiaan, pane se sinne pusseineen!
 

-Sulje pakkaus tiiviisti, jotta ilma ei pääse kosketuksiin kahvipapujen ja jauhetun kahvin kanssa.

-Kahvi säilyy avatussa paketissa tuoreena noin viikon, kun kahvi säilytetään oikein.

-Jääkaapissa kahvi säilyy vähän pidempään tuoreena, kun pakkaus on tiiviisti suljettuna säilytysrasiassa. Rasia suojaa kahvia kosteudelta ja vierailta hajuilta. Avaamattomat paketit säilyvät huoneenlämmössä. 

Älä koskaan:
 

-Kaada kahvia toiseen pakkaukseen tai purkkiin

-Jätä pakkausta auki

Kahvin säilytys oikein takaa sinulle tuoreen kahvinautinnon joka päivä.
 
 

Nautinnollisia kahvihetkiä toivottaa Pauligin kuluttajapalvelu!

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Back to top