Kahvipakkauksessa on paljon tietoa

11.10.2017

Näet kahvipakkauksen kyljestä vinkit valmistukseen, kahvipakkauksen kierrättämiseen sekä tietoa pakkauksen kahvista. Löydä oikea kahvi tarpeeseesi!

Tunnetko kahvipakkauksen merkit? Valitse kahvi valmistuslaitteesi mukaan!

Pauligin kahvipakkauksessa on paljon hyödyllistä tietoa mm. kahvin paahtoaste, sopiva valmistustapa, makukuvaus ja tietoa kahvisekoituksen kahvien alkuperämaista.

Paketin yläkulmassa oleva valmistussymboli ja teksti suodatin, presso, tai pannu kertovat, mikä valmistustapa sopii paketin kahville. 

Erilaisia valmistustapoja varten tarvitaan siis erilaisia karkeusasteita, jotta saamme kahvijuomasta parhaimmat aromit irrotettua. Hienojakoisin, lähes pölymäinen, on espressojauhatus ja karkein pannujauhatus. Jos käytät espressojauhatusta suodatinlaitteessa, kahvia valuu tuskin lainkaan ja maku on palaneen ja kitkerän makuista – yliuuttunutta. Jos taas laitat pannujauhatusta espressolaitteeseen, lopputulos on kaukana aidosta, täyteläisestä espressosta. Valitse kahvi valmistuslaitteen mukaan.

Katso myös pakkauksissa käytettyjen sertifikaatttimerkintöjen ja pakkausmateriaalien selitykset.

Valmistukseen liittyviä kuvakkeita tai symboleja on Pauligilla käytössä kuusi erilaista:

Suodatinlaite on suosituin tapa valmistaa kahvia.

 

 

 

 

 

 

 

Sopii perinteiseen pannulla valmistamiseen. Pannujauhatus sopii myös pressopannuun, jolloin kahvin luontainen rasva antaa lisää hyvää makua juomaasi.

 

 

 

 

 

Valitse espressojauhatusta. Erittäin hienojakoinen kahvi tarvitsee espressolaitteen tai mutteripannun valmistukseen.

 

 

 

 

 

 

Kahvi sopii pressopannulla valmistettavaksi.

 

 

 

 

 

 

Kokonaiset pavut voit itse jauhaa käyttötarkoitukseen sopivalla karkeudella.

 

 

 

Kuvakkeiden tarkoitus on helpottaa valintaasi kahvihyllyllä, sillä kahvivalikoimaa ja valmistustapoja on nykyään niin paljon. Kysy lisää Kuluttajapalvelusta ("Muu palaute"), jos haluat lisätietoja. 

 

Kahviterveisin Kaisa kuluttajapalvelusta!