Sertifikaatit, kuten Luomu, Reilu kauppa ja UTZ, ovat oiva keino tunnistaa, onko kahvikupillisesi vastuullista. Lisäksi kahvipakkauksista löydät useita muita pakkausmerkintöjä, joiden selitykset olemme koonneet sinulle alla.

Sertifikaateista on tärkeää muistaa yksi asia: vastuullista kahvia voi olla ilman sertifikaattiakin. Vaikka kahvipaketin kyljessä ei siis aina komeilisi mitään kohta alla lueteltavista sertifikaateista, se ei tarkoita etteikö kahvi voisi olla vastuullisesti tuotettu ja hankittu. Kannattaakin siis tutustua myös kahvin valmistajaan ja periaatteisiin, joita valmistajalla on kahvin hankinnassaan ja tuotannossaan.

Meillä Pauligilla sertifikaatit toimivat hyvänä apuvälineenä vastuullisen kahvin hankinnassa. Olemme myös tehneet lupauksen, että kaikki kahvimme tulevat vuoteen 2018 loppuun mennessä vastuulliseksi varmennetuista lähteistä.

Mitä sertifikaatit tarkoittavat?

On hyvä muistaa, että kaikilla sertifikaateilla on omat painotusalueensa. Kannattaa siis miettiä, mitkä asiat ovat itselle tärkeimpiä ja tutustua valmistajayrityksen tapoihin pitää huolta näistä asioista.

Luomu eli luonnonmukaisesti viljelty

Luomu

 

Luomukahvi valmistetaan luonnonmukaisesti viljellyistä kahvipavuista. Tässä periaatteena on tuottaa tuotteita, joiden valmistusmenetelmät eivät ole haitallisia ympäristölle, eivätkä ihmisten, kasvien tai eläinten terveydelle ja hyvinvoinnille. Luomuelintarvikkeiden valmistuksessa on rajoitettu mm. sallittujen lisäaineiden ja valmistuksen apuaineiden määrää vain välttämättömiin. Luomutuotteiden tuotantoa ja markkinointia Suomessa valvovat Evira, ELY-keskukset, Valvira, kunnat ja Tullilaitos.


Fairtrade eli Reilu kauppa

Fair trade logo

 

Raaka-aineen valmistuksessa on noudatettu kansainvälisiä Reilun kaupan kriteerejä, ja tuotanto on sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävällä pohjalla. Reilussa kaupassa tuotteesta maksetaan viljelijälle vähintään takuuhinta, joka kattaa ympäristön ja ihmisten kannalta kestävän tuotannon kustannukset. Takuuhinnan ohella maksetaan Reilun kaupan lisää, joka on tarkoitettu koko yhteisön hyväksi yhteisöä kehittäviin hankkeisiin. Järjestelmä on siis luotu parantamaan kehitysmaiden pienviljelijöiden ja tilojen työntekijöiden asemaa kansainvälisessä kaupassa. Lue lisää: www.reilukauppa.fi/


UTZ 

UTZ

 

UTZ Certified on maailmanlaajuinen sertifiointiohjelma, joka varmistaa ja todentaa vastuullisen tuotantotavan tiloilta lähtien. Ohjelma perustuu vaativaan toimintaohjeistukseen, joka auttaa viljelijöitä kehittymään viljelyn ammattilaisiksi ottaen huomioon ihmisten ja ympäristön hyvinvoinnin. Sertifioinnin edellyttämän ohjeistuksen mukaiset viljelymenetelmät parantavat sadon laatua ja nostavat tilojen tuottavuutta. Näitä keinoja ovat mm. lannoitteiden, veden ja energian asianmukaista ja säästeliästä käyttöä, lapsien koulunkäynnin edistämistä sekä työolojen, työoikeuksien, majoituksen ja terveydenhuollon edistämistä viljelyalueilla. Suurempi ja laadukkaampi sato yhdessä sertifioiduista tuotteista maksetun lisäkorvauksen kanssa nostaa viljelijöiden saamia tuloja Lue lisää: www.utz.org/

UTZ on loistava sertifikaatti myös kahvin jäljitettävyydessä. Tiesitkö, että täältä voit käydä tarkistamassa mistä kahvipakettisi pavut tulevat.


Pakkausmerkinnät

Sertifikaattien lisäksi löydät pakkauksistamme myös muita merkintöjä, jotka tarjoavat lisäinformaatiota mm. pakkausmateriaalista. Katso selitykset merkeille alta.

Tutustu myös merkintöihin, jotka kertovat kahvin valmistustavasta.

 

Hiilijalanjälki: Uusiutuvan raaka-aineen ansiosta olemme tällä hetkellä vähentäneet hiilijalanjälkeä reilut 10 %. Kehitystyön alla on jo myös laminaatteja, joiden hiilijalanjälki on 15–20 % tavallista kahvipakkausta pienempi.

 

 

C/LPDE: Pakkaus on yhdistelmämateriaalia ja LPDE on sen suurin yksittäinen raaka-aine. 

 

 

Pakkauksen elintarvikesoveltuvuus: Tämä merkki on Venäjän markkinoiden vaatimus.

 

 

Lajittele / laita roskiin -kehotusmerkki

 

Kaikille hyvä kahvi

Meillä Pauligilla vastuullisuus on ollut yksi toiminnan peruspilareista jo 1800-luvulta lähtien. Olemme sitoutuneet edistämään kestävää kehitystä ja hyvinvointia koko kahviketjussa pavusta kuppiin. Vastuullisuus ja kestävän kehityksen edistäminen ovat tapoja turvata maailman kahvituotanto tulevaisuudessakin. Jotta tulevat sukupolvetkin saisivat nauttia laadukasta kahvia,  haluamme olla mukana eri hankkeissa, jotka käsittelevät koko kahvin matkaa pavusta kuppiin ja esimerkiksi opettavat viljelijöitä sopeutumaan ilmastonmuutokseen. Hankkeet ja projektit ovat kokonaisvaltaisia, mikä edistää alkuperämaassa parempaa toimeentuloa ottaen mukaan myös ympäristöstä huolehtimisen.

Lue lisää kumppanuushankkeistamme!

Katso myös Paulan video Pauligin vastuullisesta hankinnasta.

Jaa sivu:
Seuraava artikkeli