Kahvinvalmistuslaitteiden puhtaus takaa paremman kahvin!

5.1.2015

Puhtaus on puoli kahvia. Keittiön käytetyin laite kaipaa ja ansaitsee siis erityishuomiota!

Kahvin makuun vaikuttavat paitsi kahvijauheen ja veden tuoreus myös kahvinkeittimen ja valmistusastioiden puhtaus. Jos vasta avatusta kahvipaketista valmistettu kahvi ei maistukaan hyvältä vaan paremminkin kitkerältä ja tunkkaiselta, muistele, koska viimeksi puhdistit kahvinkeittimen? 

Jos keitintä ei puhdisteta säännöllisesti, kahvin sisältämä rasva jää laitteen osiin ja liukenee juomaan antaen sille eltaantuneen maun. Pese siis lasipannu ja suodatin joka käytön jälkeen joko käsin kuumalla vedellä ja astianpesuaineella tai koneessa. Perusteellisempi kotikonsti on poistaa kahvirasva lämpimällä ruokasoodaliuoksella (3 rkl ruokasoodaa 1 litraan vettä).

Poista säännöllisesti myös kalkki asianmukaisella kalkinpoistoaineella (esim. Melitta anti-Calc) noudattaen laitteen käyttöohjetta. Vastuksen ympärille muodostunut kalkki estää veden kuumenemisen ja hidastaa veden kulkua vedentuloputkessa.Hyvä muistisääntö on poistaa kalkki aina, kun aloitat uuden suodatinpaperipakkauksen (80kpl).

Ja vielä yksi tärkeä asia! Kun aloitat kahvinvalmistuksen, mittaa raikas, kylmä vesi kahvinkeittimen vesisäiliöön puhtaalla, vain veden annosteluun tarkoitetulla mittakannulla. Näin et siirrä kahvirasvaa koneen putkistoihin. Laite kiittää ja niin sinäkin – kahvi maistuu takuulla paremmalta!

 

Kiiltävän puhtaita kahvihetkiä toivottaen,

Kaisa asiakaspalvelusta