Kahvilavinkit Tallinnaan

20.12.2018

Jos olet Tallinnassa ja himoitset hyvää kahvia, tämä juttu on sinua varten! Tallinnassa on paljon ihania kahviloita, mutta jos haluat vierailla parhaissa, nämä ovat paikallisen baristakouluttajamme kolme suosikkia.

Kahviammattilaisena ja erikoiskahvin ystävänä juon kahvini mieluiten käsin uutettuna. Nykyään käytän eniten Hario V60:tä ja Chemexiä. Ne ovat suosikkejani, koska ne tuovat esiin kahvin parhaat puolet ja antavat puhtaan maun. En tietenkään kieltäytyisi myöskään hyvästä espressosta.

Tallinnassa on paljon mahtavia kahviloita kaltaisilleni kahvin ystäville, joten tässä tulee: Tallinnan parhaat paikat kahvifaneille!

RØST Pagar & Kohv: Hyvää kahvia and leivonnaisia

Røst Pagar & Kohv (suomeksi paahdettua leipää ja kahvia) on erittäin kotoisa pikkukahvila, jossa on vain kuusi pientä pöytää sekä joitakin ikkunapaikkoja. Se sijaitsee kaupungin keskustassa Rotermannin korttelissa. Røst Pagar & Kohvissa yhdistyy kaksi mainiota asiaa: vastakeitetty kahvi sekä tuoreet leivät ja leivonnaiset. Kahvilassa leivotaan tuoretta leipää koko päivän, ja tuoksu on aivan uskomaton.

Kahvilista on hyvin yksinkertainen ja koostuu pääasiassa espressopohjaisista juomista, kuten espresso macchiato, cappuccino sekä flat white. Valikoimassa on myös kahveja, jotka valmistetaan pour over -menetelmällä, esimerkiksi Chemexillä, V60:llä, Aeropressillä ja Kalitalla. Tarjolla on pienpaahtimoiden kahveja, ja kahvivalikoima muuttuu ajoittain. Käydessäni tarjolla oli USA:n länsirannikolla paahdettuja kahveja: Sight Glass, Mothership coffee roasters, Dark Horse coffee roasters, Blue Bottle yms. (Nykyään Röstissä on aika usein pohjoismaisia paahtimoja esim. Good Life Coffee, Drop Coffee, Koppi Roasters jne.)

Valitsin Sight Glass roastersin Kenya Windrush, Kiambu Peaberry -kahvin V60:llä uutettuna. Mehukkaassa, raikkaassa ja hienostuneessa kahvissa erottui selvä karhunvatukan maku.

Eli jos haluat kupin hyvää kahvia ja tuoretta leipää tai leivonnaisia pikkupurtavaksi Tallinnassa, suuntaa tänne! Ja jos päädyt Røst Pagar & Kohviin, sinun on ehdottomasti maistettava heidän kaneli- tai kardemummapulliaan.

Nettisivu: rost.ee
Instagram: rostpagar

Tallinnan kahvilavinkit Rost Pagar & Kohv

Jos haluat kupin hyvää kahvia ja tuoretta leipää tai leivonnaisia pikkupurtavaksi Tallinnassa, suuntaa Røst Pagar & Kohviin.

The Living Room: Kirjoittajan suosikki

Pieni erikoiskahveja tarjoava kahvila Tallinnan keskustassa, vain kahden minuutin päässä Vapaudenaukiolta. Kahvilan slogan on ”Vaihda huono kahvi hyvään!”, ja juuri sitä sieltä saa: hyvää kahvia. Koska kahvila on tarkoitettu pääasiassa opiskelijoille ja se on opiskelijoiden pyörittämä, hinnat ovat erittäin edullisia.

The Living Room paahtaa omat kahvinsa pienellä 300g ilmapaahtimella, ja pian sinne saapuu myös 3kg paahdin. Kahvilista sekä kahvin uuttamismenetelmävalikoima olivat todella vaikuttavat. Jännittävin siellä näkemäni menetelmä oli Liettualaisen puisen kahvikoneen BRO:n käyttö.

Kun kävin kahvilassa, listalla oli neljä eri alkuperämaakahvia, jotka ovat kaikki saaneet korkeat makupisteet cuppingissa, eli kahvimaistelussa. Kokeilin Tanzania Peaberryä (uusin suosikkini!), jonka pistemäärä on 88,6, Clever Dripperillä valmistettuna. Maku oli uskomattoman kirkas ja siinä oli paljon marjaisia vivahteita. On sanottava, että niin kahvi kuin itse kahvilakin tekivät minuun suuren vaikutuksen. Jos etsit todella kotoisaa kahvilaa sekä hyvää kahvielämystä, tänne kannattaa tulla. Oma suosikkikahvilani.

Nettisivu: thelivingroomtallinn.com
Facebook: thelivingroomstudentcafe

Kahvilavinkit Tallinnaan The Living Room

Jos etsit kotoisaa kahvilaa Tallinnassa, kannattaa suunnata The Living Roomiin.

Gourmet Coffee Ülemiste: Paras takeaway-kahvila

Pieni takeaway-kahvila Ülemisten yritysalueella Tallinnan Lennart Meri -lentokentän lähellä. Tämä kahvila on hieman kauempana kaupungin keskustasta, mutta silti vierailun arvoinen, jos sinulla on hieman enemmän aikaa. Se on auki maanantaista perjantaihin klo 8-17. Täältä voit napata laadukkaan aamukahvin mukaan vaikkapa matkalla töihin. Kahvila käyttää virolaisen kahvipaahtimon Coffee Peoplen paahtamia kahveja, sillä Gourmet Coffee ja Coffee People ovat samaa yritystä. Heidän valikoimistaan tilasin Honduras Inga Apontea Hario V60:llä uutettuna. Hyvin käsiteltyä ja erittäin hyvin uutettua kahvia, jonka kaikki maut ovat tasapainossa. Kutsuisin sitä täydelliseksi aamukahvikseni.

Kaupasta löytyy myös laaja valikoima kahvipapuja eri alkuperämaista, teetä sekä paljon erilaisia kahvitarvikkeita, eli kaikki mitä tarvitset tehdäksesi itse korkealaatuista kahvia kotona.

Nettisivu: gourmetcoffee.ee
Facebook: gourmetcoffeeulemiste

Kahvilavinkit Tallinnaan, Gourmet Coffee

Gourmet Coffeesta löydät hyvän kahvin lisäksi paljon erilaisia kahvitarvikkeita!

 

Kirjoittaja Kati Kivikas on Paulig Barista -instituutin kouluttaja Tallinnassa.

 

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.