Juhla Mokka -kahvin tekijät: toimitusjohtaja Rolf

Juhla Mokka -kahvin tekijät blogisarjassa tutustutaan kasvoihin kahvin takana. Rolf Ladau on ollut Pauligin toimitusjohtaja pian 4 vuotta. Työssään häntä inspiroi Pauligin mielenkiintoiset tuotekategoriat ja brändit sekä mahdollisuus päästä kehittämään kokonaisvaltaisesti yrityksen toimintaa.

 

1. Mitä sinun tyypilliseen työpäivään kuuluu?

Kaikki työpäivät ovat todella erilaisia, joten on haastavaa kiteyttää mitä tyypilliseen työpäivääni kuuluu. Kaiken keskiössä jokaisena työpäivänä on miettiä missä Pauligin liiketoiminta ja organisaatio menee ja mihin suuntaan sitä haluaa kehittää. Lisäksi työajastani suuri osa menee erilaisten ihmisten tapaamiseen niin talon sisällä kuin ulkopuolelta.

2. Miten päädyit Pauligin toimitusjohtajaksi?

Työurani aika olen työskennellyt erilaisten kansainvälisten brändien parissa monikansallisissa yrityksissä mm. Gillettellä, Unileverillä, Kelloggsilla, Procter&Gamblella ja Coca-Colalla. Opiskelin kansainvälistä markkinointia ja sitä kautta kiinnostuin työskentelystä kansainvälisissä yrityksissä – vietinkin lopulta ison osan työurastani - noin 20 vuotta - ulkomailla. Olen työskennellyt Saksassa, Englannissa, Sveitsissä, Yhdysvalloissa ja Tanskassa kunnes tiet veivät takaisin Suomeen. Työkokemusta on kertynyt urani aikana erilaisista työtehtävistä aina tuotepäälliköstä business manageriin ja markkinoinnin johtotehtävistä nykyiseen työtehtävään toimitusjohtajana.

Olen aina ollut halukas oppimaan ja näkemään liiketoiminnan kaikki osa-alueet sekä yrityksen toiminnan koko spektrin. Ehkä tämä on ollut se sisäinen paloni, joka on motivoinut minua etenemään työurallani. Pauligilla työskentelyssä kiinnosti mielenkiintoiset ja tulevaisuudenkin kannalta ajankohtaiset tuotekategoriat ja brändit.

3. Mikä on työssäsi mielenkiintoisinta?

Pidän työssäni eniten siitä, että minulla on mahdollisuus olla mukana kehittämässä yritystoiminnan koko kirjoa ja jokaista osa-aluetta. On ollut todella palkitsevaa saada kokonaisvaltainen käsitys yrityksen toiminnasta ja siihen mitä Pauligilla tapahtuu. Tykkään myös työni sosiaalisesta puolesta: tapaan paljon erilaisia ihmisiä ja pääsen esiintymisten kautta kertomaan Pauligin mielenkiintoista tarinaa.

4. Minkälaiset ominaisuudet ovat tärkeitä tämän tyyppisessä työssä?

Jatkuva halu ja nälkä yrityksen toiminnan kehittämiseen on kaiken A ja O. Hyvällä toimitusjohtajalla tulee olla visio ja näkemys siitä, mihin päin yrityksen liiketoimintaa pitää viedä, ja toisaalta kyky kääntää tämä näkemys selkeäksi strategiaksi. Uskon, että luonteeltaan sosiaalinen ja ulospäinsuuntautunut henkilö hyvillä vuorovaikutustaidoilla pärjää tämän kaltaisessa työtehtävässä.

5. Miten nautit kahvisi mieluiten?

Kokemukseni kahvista muuttui täysin, kun tulin Pauligille töihin. Ennen kahvinjuonti oli enemmän päivittäinen askare tai rutiini, mutta nykyään tykkään alusta alkaen jauhaa kahvini kahvipavuista itse ja nauttia kupillisen kahvihetkeä arvostaen. Nautin monipuolisesti erilaisia kahveja eri paahtoasteilla, mutta ilman lisukkeita mustana. Tällä hetkellä tykkään Café Singaporesta, mutta jos haluan vaaleaa paahtoa valitsen Juhla Mokkaa. Aeropress on yksi lempimenetelmäni kahvinvalmistuksessa. 

 

Kiitos Rolf haastattelusta :) Tutustu muihin työntekijöihimme kunnossapidon Ossiin, brand manager Lauraan ja päämaistajaan Marjaan aiemmissa blogeissani.

Kahviterveisin, Pauligin kahvilähettiläs Inkku

Uusimmat kahvi-uutiset suoraan sähköpostiisi.

Iinaroosa Kanth on Pauligin 20. kahvilähettiläs

Kirjoittaja: Inkku

Hyvän kahvin lähettiläs

Hyvä kahvin lähettiläänä tunnen kahvit ja kahvitrendit. Tervetuloa tutustumaan kahvin maailmaan!

Back to top