Arjen luksusta on jauhaa papunsa itse

14.9.2018

Papukahvien käyttö on nyt suosittua ja monien mielestä pavuista saakin parasta kahvia!

Jauhamalla kahvin itse saat aina tuoretta kahvia. Vastajauhettu kahvi on monen mielestä maultaan aromikkaampaa, koska kaikki maku ja kahvin herkästi haihtuvat aromit ovat tallella. Kahvi tuoksuu kuin juuri paahdosta tullut. Tämä johtuu siitä, että papuina kahvi säilyttää pidempään herkimmin haihtuvat arominsa.

Pauligin valikoimasta löytyy useita papukahvivaihtoehtoja sekä vaalea- että tummapaahtoisen kahvin ystävälle. Pakkauksia on uudistettu vastikään siten, että ne saa nyt auki repäisemällä ja niissä on sulkijatarra, jolla pussin saa kätevästi suljettua. Tyhjän papupussin voi kierrättää muovinkeräykseen.

Papujen jauhamista voi opetella useissa kaupoissa olevilla Pauligin myllyillä. Myllyt ovat erittäin helppokäyttöisiä ja saat varmasti tuoretta ja hyvää kahvia mukaasi. Katso videolta Paulan ohjeet kahvimyllyn käyttöön.

Kotikäyttöön on saatavilla sekä käsikäyttöisiä että sähköllä toimivia malleja. Verkkokaupastamme on tilattavissa kolmea Paulig Barista Instituutin suosittelemaa Wilfa-myllyä.  Niillä on vähintään kahden vuoden takuu ja valittavissa on useita eri karkeusasteita.

Kuluttajapalvelun vinkit:

  • Jauha pavut juuri ennen käyttöä
  • Mittaa papuja kahvimitallinen eli 7 g per kuppi (1,25 dl)
  • Valitse kahvin valmistustavasta riippuen oikea jauhatusaste
  • Jauha vain tarpeen mukainen määrä kahvia kerralla
  • Valmista ja nauti!

Kahvintuoksuisin terveisin Marjo Pauligin kuluttajapalvelusta