Vuoden kahvikohokohdat

28.12.2011

Kulunut vuosi on ollut ihanan kahvintuoksuinen, ja näin bloggajaajana kahvimaailmaa on tietysti katsellut ihan erityisen tarkkaan.

Kahvinjuojana olin todella pitkään ihan untuvikko, eikä perinteistä suodatinkahvinkeitintä löydy meiltä edelleenkään. Sen sijaan sekä mutteri- että pressopannu ovat kotoutuneet keittiön hyllyyn ja säännölliseen käyttöön. Erityisesti pressopannulla kahvin valmistus on ihan hurjan helppoa, ja lopputulos on täyteläinen ja maukas. Pressopannuun käyvät monipuolisesti erilaiset suodatinkeittimellekin sopivat kahvilaadut (tosin hieman karkeampi pannujauhatus lienee se optimaalisin), ja koko systeemi on helppo puhdistaa käytön jälkeen. Viimeistään tänä vuonna on tullut selväksi, että juuri pressokahvi on minun juttuni.

Jos et muuten vielä tiedä, miten pressopannukahvia keitetään, kannattaa kurkata mainio video:

Kahvin valmistus pressopannulla

Toki kahvikohokohtia on kertynyt muuallakin kuin kotona. Erityisesti kesällä kahvi maistui: saaressa pannusta ja pitkän ajomatkan tauolla Rapion Myllyn maisemissa. Elokuun ruuhkaisa Ravintolapäivä jäi myös mieleen aurinkoisena ja hauskana kahvihetkenä. Syksyisiin kahvihetkiin taas kuuluivat kynttilät ja lämpimät maut.

Mitkä taas ovat olleet laajemmin tämän vuoden kahvi-ilmiöitä? Itse, uteliaana sivustaseuraajana, veikkaisin sellaiseksi esimerkiksi suodatinkahvitrendin heräämistä. Kesällä blogeissa hehkutettiin kylmämetodilla valmistettua jääkahvia. Makuparit olivat syksyn kova juttu - ja mittavasta reseptivarastosta riittää kokeiltavaa vielä pitkälle ensi vuoteen!

Mikä oli sinun kahvijuttusi kuluneena vuonna?