Vuoden Barista 2012 finalistit

18.1.2012

Perjantaina 13.1. käytiin huikea kamppailu finaalipaikoista Vuoden Barista 2012 -kilpailun semifinaalissa Pauligin paahtimolla Vuosaaressa.

11:stä taitavasta kahviammattilaisesta tiensä 4.2. Kauppakeskus Kluuvissa käytävään finaaliin selvitti kuusi baristaa. Tässä he ovat:

Kalle Freese työskentelee baristana helsinkiläisellä Kaffa Roasteryllä. Hän on opiskellut Lontoossa Coffee Commonissa vuonna 2010 ja osallistui Vuoden Barista -skabaan myös viime vuonna. Lisäksi hän on kilpaillut Brewers Cupissa 2011, Barista JAMissa 2011 sekä Cup Tasting Chamionshipissä 2010 ja 2011. Kalle on Suomen Erikoiskahviyhdistyksen baristamaajoukkueen jäsen.

Helsinkiläinen Vitali Larin työskentelee baristana espoolaisessa Caffi Sellossa ja on Suomen Erikoiskahviyhdistyksen baristamaajoukkueen jäsen. Aiemmin hän on kilpaillut Vuoden Barista -kisassa vuosina 2010 ja 2011 sekä Barista JAMissa 2011.

Keravan oma poika Sampo Latvakangas työskentelee baristana Kaffecentralenissa Helsingissä.  16-vuotias kisan juniori aloitti työskentelyn kahvin parissa jo 14-vuotiaana huomattuaan, ettei suomalainen kahvi ollut hyvää. Hän kilpaili viime vuonna Brewers Cupissa sekä Cup Tastingissä ja paahtaa kahvia kotonaan!

Turkulaisen Café Artin barista Joona Suominen alkoi vakavissaan juoda kahvia viisi vuotta sitten. Vuoden baristassa hän kilpailee nyt kolmatta kertaa ja voittokin kisasta napsahti vuonna 2010, jonka ansiosta hän pääsi kilpailemaan myös World Barista Championshipissä 2010. Joona on myös kisaillut Latte Artissa 2010, Brewers Cupissa 2011 ja Nordic Barista Cupissa 2010. Lisäksi hän valmensi suomalaista baristamestaria vuoden 2011 World Barista Championshipissä.

Meiran baristakouluttaja, vihtiläinen Antti Suomela aikoo jatkaa kaksi vuotta sitten aloittamaansa työtä kahvin parissa ainakin niin kauan, kunnes edes puolesta Suomen kahviloista saa kunnollista kahvia. Antti kilpaili Vuoden Baristassa myös 2011 ja on Suomen Erikoiskahviyhdistyksen baristamaajoukkueen jäsen.

Milla Vainikainen työskentelee baristana Johan&Nyströmin Helsingin toimipisteessä ja on hakenut oppia myös Ruotsin Johan&Nyströmiltä sekä Drop Coffeesta. Myös Milla on Suomen Erikoiskahviyhdistyksen jäsen ja aiemmin hän on skabaillut Barista JAMissa 2011.

Paulig onnittelee finalisteja!