Voiko kahvia pakata teepusseihin?

16.2.2016

Hyvä idea, mutta toimiiko se?

Viime viikolla saimme tuotekehitysidean, jossa kahvia pakattaisiin teepusseihin.

”Onko olemassa tai keksitty kahvipussia?  Toisin sanoen samanlainen tapa tehdä kahvia kuin tehdään teetäkin eli liotetaan teepussia kuumassa vedessä? Kahvia voisi näin kätevästi valmistaa metsäretkellä tai reissussa teen tapaan kupillisen kerrallaan, kun vain kuumaa vettä on saatavilla.”

Tämä toive tai idea on tullut vastaamme usein aiemminkin. Idean sinänsä voi toteuttaa ja markkinoilla on noita tuotteita saatavana. Mekin olemme tutkineet erilaisia toteutusmahdollisuuksia kahvin pakkaamisesta kerta-annoksiin kuten teepussit, mutta lopulta todenneet, ettei uuttamalla kahvipussista saada laadukasta lopputulosta.

Jotta kahvi uuttuisi, pussia pitää vetää kupissa edestakaisin ja samalla kahvijauhe imee itseensä huomattavan määrän kuppiin kaadetusta vedestä. Lopputulos uuttamisesta ei ole kupillinen kahvia vaan reilusti vajaa. Kahvin maku tässä menetelmässä jää helposti laihaksi. Kahvi ei myöskään säily laadukkaana ilman ilmatiivistä pakkausta vaan eltaantuu.

Kotioloissa kupillisen kerrallaan kahvia, teetä, kaakaota ja muita lämpimiä juomia voi valmistaa Paulig Cupsolo -kapselilaitteella. Lisätietoja laitteesta löydät osoitteesta http://www.paulig.fi/tuotteet/cupsolo

Lisää ideoita odottaen

Kaisa kuluttajapalvelusta