Tummapaahtoisia kahveja mokkapannuun?

20.10.2011

Hei Salla!
Kahvin vaikutukset on kovin yksilöllisiä, eikä kaikilla vatsa kestä vaaleapaahtoista suodatinkahvia. Tämä johtuu siitä, että kahvi on luonnostaan hapokas mutta hapokkuus hajoaa kun kahvia paahdetaan. Eli mitä vaaleapaahtoisempi kahvi on, sitä hapokkaampaa se on. Tummapaahtoisen kahvin pH-arvo on lähempänä neutraalia kuin vaaleapaahtoisen kahvin.

Mutteripannulla (=mokkapannu) valmistettava kahvi tulisi olla espressojauhettua. Paulig Espresso Originalen lisäksi voisitkin koettaa Paulig Espresso Fortissimo –kahvia, joka on samalla vahva mutta pehmeä ja paahtoasteeltaan sama kuin Originale eli 4. Lisäksi meillä on juuri tänä syksynä tullut uutuus Paulig Espresso Profondo. Sen paahtoaste on paahtoasteikon tummin eli 5. Profondon vahva ja intensiivinen maku sopii erityisesti maidon kanssa nautittuna. Muistathan, että maito ei saisi kiehua vaan sen lämpötila tulisi olla 65-68 astetta.

Espressojen lisäksi valikoimastamme löytyy tummapaahtoisia ihanuuksia;  Presidentti Gold Label Black ja Paulig Parisien. Nämä ovat erinomaisia valmistettuna pressopannulla, mutta toki yhtä hyviä suodatinlaitteella valmistettuna.

P.S Jos haluat käydä lukemassa lisää kahvista ja terveydestä, käy kurkkaamassa http://www.kahvi.net/

Terkuin Ulla