Täydellinen kahvi yhdelle

3.11.2017

Tiesitkö, että 11.11. juhlitaan sinkkuutta? Silloin vietetään sinkkupäivää!

Kiinasta lähtöisin oleva juhlapyhä on vakiinnuttanut asemansa maailmalla, mutta Suomessa sitä ei vielä tunneta laajasti. Sinkkupäivän idean voisi tiivistää sloganiin: ”Sinkku ja ylpeä siitä!” 

Kaikki tietävät jo ystävänpäivän, jolloin juhlistetaan rakkautta ja ystävyyttä. Silloin esimerkiksi kaupat ja ravintolat täyttyvät kaksi yhden hinnalla tarjouksista ja muista pariskunnille ja ystäville sopivista ideoista. Sinkkupäivä puolestaan on juhlapäivä, jolloin juhlitaan sinkkuutta eli parisuhdettomuutta.

Sinkkupäivää vietetään 11.11. – luonnollisesti, koska päivämäärässä on paljon ykkösiä. Alun perin ehkäpä juuri ystävänpäivän vastavedoksi suunniteltu juhla on nykyään yksi maailman vilkkaimmista ostospäivistä. Myös Paulig Shopissa on useita upeita tarjouksia 6.11.–12.11., katso ne täältä.

Sinkkuutta voi juhlistaa monella tavalla, mutta täällä Pauligilla haluamme viettää sitä tietysti kahvin parissa. Tavallisimmat kahvinkeittimet on suunniteltu kahvinkeittoon useammalle hengelle. Sinkkupäivän kunniaksi haluammekin jakaa helpon ohjeen, jonka avulla keität täydellisen kahvikupin yhdelle!

Tällä kertaa valmistamme täydellisen yhden kupin kahvia aeropressillä. Sillä uutat kahvin suoraan kuppiin ja pääset nauttimaan aromikkaasta ja maultaan erityisen rikkaasta kahvista. Katso alta ohjeet, jolla hemmottelet itseäsi täydellisellä kahvikupillisella! 

 

Keittoaika: 2:00 min
Jauhatus: Suodatinjauhatusta hienompi.
Veden lämpötila: 9296°C

1.      Kokoa aeropress ja kaada läpi kuumaa vettä suodatinpaperin läpi.

2.      Punnitse 20 g vaaleapaahtoisia papuja ja jauha pavut hienoksi. Esimerkiksi Juhla Mokka Luomu sopii tähän loistavasti.

3.      Kaada vesi pois kupista ja lisää hienoksi jauhettu kahvi sylinteriin huuhdellun suodatinpaperin päälle.

4.      Kaada 250 g vettä sylinteriin tasaisesti pyörivin liikkein.

5.      Sekoita

6.      Laita mäntä paikalleen, jotta kahvi ei pääse valumaan suodattimen läpi kuppiin. Anna uuttua 1 minuutin ajan.

7.      Paina mäntä alas rauhallisesti noin 30 sekunnin ajan.

8.      Nauti täydellisestä yhden hengen kahvikupillisesta!

Paulig Kulman Barista instituutissa järjestetään sinkkupäivän kunniaksi lauantaina 11.11. ”Täydellinen kahvi yhdelle” -workshoppeja. Tule mukaan klo 12–13 tai 13–14 ja ihanat kouluttajamme näyttävät sinulle kädestä pitäen aeropressin salat! Koulutus on avoin kaikille :)  Katso lisätietoja tapahtumasta täältä.