Tämä sinun pitää tietää kahvin säilytyksestä!

8.2.2016

Kylmäsäilytys on hyväksi kahvin säilyvyydelle. Yksi kuluttajapalvelun kysytyimmistä kysymyksistä kuuluu, pitääkö kahvi säilyttää jääkaapissa vai huoneenlämmössä?

Ammattimaistajiemme tiimi testasi kylmäsäilytyksen vaikutusta kahvin säilymiseen. Kahvinäytteitä säilytettiin sekä jääkaapissa että huoneenlämmössä alkaen kolmesta ja päättyen neljäänkymmeneen päivään. Kahvipaketit olivat avattuja, mutta tiiviisti ja huolellisesti suljettuja kuten olemme kotonakin tottuneet tekemään.

Jo kolmen päivän säilytys huoneenlämmössä sai ammattimaistajilta arvion, että parhaat maut ja aromit ovat hävinneet pakkauksesta.  Kymmenen päivän säilytyksen jälkeen ero huoneenlämmössä ja jääkaapissa säilytetyn kahvin välillä oli selkeä, jääkaapissa säilytetyn kahvin hyväksi. Näin jatkettiin pidentämällä säilytysaikaa aina lähes kuuteen viikkoon saakka.

Johtopäätös testistä on, että jääkaappisäilytyksestä on etua. Voimme huoletta ja hyvin säilyttää avattua kahvipakettia reilut kaksi viikkoa eli 16 päivää jääkaapissa ilman, että kahvin laatu ja maku muuttuvat. Huoneenlämmössä säilytetty, avattu kahvipaketti kannattaa nauttia pois noin viikon kuluessa.

Säilytä siis kahvi aina alkuperäispakkauksessaan tiiviisti suljettuna, kuivassa ja viileässä paikassa. Älä kaada kahvia paketista säilytystölkkiin, sillä tällainen happihuuhtelu väljähdyttää kahvin ja nopeuttaa sen sisältämän rasvan eltaantumista. Jääkaapissa kahvi säilyy pidempään tuoreena, kun pakkaus on tiiviisti suljettuna säilytysrasiassa. Rasia suojaa kahvia kosteudelta ja vierailta hajuilta.

Avaamattomat paketit säilyvät huoneenlämmössä.  

 

Entistä parempia kahvinautintoja toivottaen,

 

Kaisa Kuluttajapalvelusta