Syysiltojen kotoisa Korjaamo

13.11.2011

Kulttuuritehdas Korjaamo

Helsingin Töölössä taipuu moneen menoon. Siellä voi törmätä designmyyjäisiin, teatteriin, tarinankertojaklubeihin, stand-uppiin ja rock-klubeihin.

Tapahtumatulvasta huolimatta Korjaamon baaripuoli on tavallisina arki-iltapäivinä rauhallinen paikka palaveeraamiseen tai kavereiden tapaamiseen. Porukkaa etsiytyy paikalle selvästi runsaammin vasta illemmalla: pari kertaa olen ollut viiden-kuuden aikaan ensimmäisten asiakkaiden joukossa.

Ratikkamuseon puoleisessa rakennuksessa on hieman lounaspaikkamainen kahvila, itse tykkään enemmän värikkäästi sisustetusta baaripuolesta. Moni mieltää Korjaamon baaripuolen nimenomaan baariksi, mutta saa sieltä hyvää kahviakin. Baristan espressokone puhisi, maitopilli vaahdotti ja sain eteeni aromaattisen ja oikeaoppisen kuohkean cappuccinon. Kuvassa taka-alalla näkyy myös rommilla maustettu kaakao - oikea syksyisen alkuillan lämmittäjä, jos mikä!

Aluksi tarjolla ei ollut mitään pientä syötävää, mutta juuri kun olimme istahtamassa pöytään, tiskille kannettiinkin tarjottimellinen runsaita foccaccia-leipiä. Mozzarellaa, ilmakuivattua kinkkua ja rucola-salaattia öljyisen rapean leivän välissä, *tyytyväistä hyminää*.

Menisiköhän lähiaikoina katsomaan tanssia, folkkia, tai vaan uudestaan kahville?