Minulle syksy on melko hetkistä aikaa ja välillä on haastavaa saada ajatukset pois kiireen keskeltä ja ottaa hieman rennommin. Usein paras tapa nollaamiseen on vaihtaa maisemaa. Syksyiset mökkireissut ovatkin parasta, mitä tähän vuodenaikaan voi tehdä. Mukaan tarvitaan vain parhaat ystävät, villasukat, paljon hyvää ruokaa ja tietysti hyvää kahvia!
Syksyinen mökkireissumme on jo muodostunut perinteeksi tietyn tyttöporukan kanssa. Säät sattuivat olemaan niin mainiot, että päätimme kattaa lauantain brunssin ulos, mökin terassille, metsän reunaan. Terassilta avautui upeat näkymät järvelle ja olisi ollut hölmöä hukata kaunis (ja vielä melko lämmin) lokakuun lauantai sisällä istumiseen.
Istuessamme vilttien alla lämmin kahvikuppi kädessä, auringon jaksaessa vielä lämmittää, ei päässyt kylmäkään iskemään. Mikäpä siinä oli istuskellessa, hyvässä seurassa ja ihanien tarjoiluiden ympäröimänä.
Uusi kaupunkikahvimme Paulig Café Sydney on erinomainen kahvi brunssipöytään niin ulkonäkönsä kuin makunsakin puolesta. Syksyllä kauppoihin rantautunut väripilkku on jo ihastuttanut monia ainakin somessa. Katsokaa nyt, kuinka kaunis paketti onkaan <3!
Viime aikoina kauppojen hyllyille ilmestyneet uutuuskahvit ovat olleet melko pitkälti keskipaahtoisia tai tummapaahtoisia kahveja, mutta Café Sydney on paahtoasteeltaan 2. Mielestäni onkin mukava saada uusia vaaleapaahtoisia kahvisekoituksia kaupan hyllyille!
Maultaan Café Sydney on hedelmäinen, hunajaisen makea sekoitus afrikkalaisia ja Latinalaisen Amerikan papuja. Maku on tasapainoinen ja miellyttävän hapokas.
Kahvia myydään kaupoissa myös papuina. Valmiiksi jauhettu kahvi soveltuu suodatinlaitteelle tai pressopannulle. Kahvin valmistus pressopannulla tuo kahvin makuun täyteläisyyttä, sillä tällä valmistusmenetelmällä kahviin jää enemmän rasvoja ja vaikuttaa kahvin makuun pehmentävästi.
Katso aikaisemmasta blogista ohjeet kahvin valmistamiseen pressopannulla tästä.
Pöydän antimet koostuivat sekä suolaisesta että makeasta tarjottavasta. Paulig Café Sydney ei ole niin vaaleapaahtoinen, etteikö se sopisi myös suolaisille tarjottaville. Erittäin dominoivia makuja, kuten vahvaa suklaakakkua tai homejuustoa, en kuitenkaan lähtisi kyseisen kahvin kanssa tarjoamaan. Raikkaat, täyteläiset ja pehmeät maut pärjäävät kuitenkin kahvin kaverina erinomaisesti. Alla pari suosikki-ohjetta brunssitarjoiluun:
Syys-salatti:
Lehtikaalia
Risentan tattaripastaa
Päärynää
Tuoretta tai kuivattua viikunaa
Vuohenjuustoa
Saksanpähkinöitä
Kurpitsan ja / tai auringonkukan siemeniä
Tuoretta timjamia
Oliiviöljyä
Sesame-öljyä
suolaa ja mustapippuria
Keitä pasta, pese lehtikaali (pilko mikäli ei valmiiksi pilkottua) ja sekoita ainekset keskenään päärynän, siemenien ja pähkinöiden kanssa. Paista vuohenjuustokiekot salaatin päälle ja koristele viikunoilla sekä tuoreella timjamilla. Viimeistele salaatti oliivi ja sesameöljyllä.
Banaaniletut (12 kpl)
3 banaania (mitä tuoreempi sen huonompi)
3 kananmunaa
2 rkl hunajaa
1 dl kaurahiutaleita
Sekoita ainekset ja anna turvota hetki. Paista letut öljyssä tai voissa.
Tarjoile esimerkiksi mascarpone-cremen ja mustikoiden kanssa!
Avokadoleipä
Vaaleaa leipää (siemenleipä käy myös hyvin)
Avokadoa
Santa Marian Basilika Paste
Tuorejuustoa
Sitruunan mehua
Tuoretta timjamia
Suolaa ja pippuria
Kokoa leipä haluamallasi tavalla. Koristele ja mausta leipä tuoreen sitruunanmehulla, suolalla, pippurilla sekä tuoreella timjamilla.
Kiitos ihanasta mökkireissusta tytöille ja kiitos Balmuirille upeiden tekstiilien lainasta <3!
Tunnelmallista syksyä toivottelee,
Maija
Pauligin Paula