Café au Lait - kahvi kiireettömiin aamuihin

Kahvinystävän päivästä löytyy monta erilaista kahvihetkeä. Itselläni kahvi tulee nautittua arkena ehkäpä liiankin nopeasti työkiireiden lomassa, joten kahvin valmistuksen on oltava mahdollisimman vaivatonta.

Viikonloppuna on aikaa pysähtyä kahvin äärelle pidemmäksi aikaa ja olla ihan vaan tekemättä mitään. Saanko esitellä oman viikonloppukahvini, café au lait -maitokahvi!

Café au lait on klassinen ranskalainen aamukahvi, joka valmistetaan tummapaahtoisesta kahvista. Oma suosikkini tähän on ehdottomasti Paulig Café Parisien -kahvi. Paulig Café Parisien on paahtoasteeltaan viisi ja näin myös kahvivalikoimamme tummin suodatinkahvi.

1. Mittaa pressopannuun tarvittava määrä kahvia. Huom! Cafe au lait -maitokahviin valmistetaan tavallista vahvempi kahvi, 1,5 kahvimitallista (11-12g) kuppia (1,25dl) kohden.

2. Kaada kuuma vesi (vasta kiehahtanut) pressopannuun. 

3. Sekoita.

4. Jätä pressopannun mäntä ylös ja anna kahvin uuttua 3-5 minuuttia. Paina mäntä alas.

5. Kaada suureen kahvikuppiin ensiksi kahvi ja sen jälkeen kuumennettu maito. Mitä rasvaisempaa maitoa käytät, sitä täyteläisempi juomasta tulee.

 

Ranskalaisen aamukahvihetken tarvikkeet voit tilata helposti Paulig Shopista!

 

 

Nauti kahvi ja elä hetkessä.

Ihanaa viikonloppua kaikille!

 

Rakkain terveisin

Maija

Pauligin 19. Paula